סיפור העברית שלי

הדסה גורדיס מספרת כיצד גדלה בבית דובר עברית בארצות הברית

אני נולדתי בארצות הברית, בבית דובר עברית.

הורי באו מרוסיה והיו שניהם ציונים. אמא שלי, נחמה (גולדין) כהן, גדלה בעירה קטנה, איפה שהיו שישים משפחות יהודיות. אבא שלה (סבא  שלי) גרשון דוד גולדין, נסע לניו יורק כדי להרוויח כסף ולהביא את כל המשפחה לארצות הברית.  הם לא רצו לחיות ברוסיה בגלל האנטישמיות שם.

לסבתא שלי, רחל איטקה גולדין, לא היה כסף כדי לשלם עבור שעורים בעברית. היא שילמה למורה בחלות שהיא אפתה  וכך שלוש הבנות שלה למדו עברית.

אמא ואבא שלי ידעו עברית טוב מאד. הם דברו אלי ואל שני אחי בעברית. כך יצא שכל פעם שבאתי לארץ ידעתי לדבר עברית. בגיל שישים וחמש אבא שלי, מאיר כהן, עלה לארץ. אני ובעלי לוי עלינו לארץ לפני שנתיים וחצי. בן אחד גר בארץ עם שלושת ילדיו ואשתו. שני הבנים הצעירים גרים בחו"ל ומבקרים בכל שנה.

אלף בית
האלפבית העברי הנוכחי נמצא בשימוש מאז תקופת בית שני, במקום הכתב העברי העתיק, ומקורו בכתב הארמי. האלפבית העברי מונה 22 אותיות ועוד 5 אותיות סופיות. (ויקיפדיה)

”סבתא שלי שילמה למורה בחלות שהיא אפתה“