סיפור המשפחה של סבא שלמה מרומניה

ספר התורה המיניאטורי האמור לעבור אלי.
תמונת סבא בתעודת הזהות הראשונה שלו בארץ 1974
ספר התורה המיניאטורי

סבא נולד בשנת 1939 בבוקרשט בירת רומניה. הוריו אברהם והנצה נולדו בצפון מולדובה שברומניה בעיירות מאוכלסות בהרבה יהודים דוברי יידיש ורומנית. כל משפחתה של הנצה נספו באזור טרנסניסטריה בזמן השואה.

אברהם והנצה ניסו פעם ראשונה להגיע לארץ בשנת 1951 ביחד עם שלמה שהיה אז ילד ולא קיבלו אישור, פעם שנייה בשנת 1964 גם עם סבא שהיה כבר מהנדס וגם הפעם קיבלו "נגטיב". סבא התחתן בשנת 1968 עם מרנינה וסוף סוף עלו ארצה ביחד עם אברהם והנצה ושני ילדיהם דן אבא שלי וסורל  דודי בשנת 1974.

%d7%aa%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%94-1

בתמונה מופיעים סבא וסבתא רבא שלי אברהם והנצה מימין, ומשמאל סבא רבא אלכסנדר וסבתא רבא סלביה מצד סבתא שלי, ובצד ימין למעלה זהו אברהם

אברהם השאיר לסבי ספר תורה זעיר מאוד וגם מיוחד כי אין רבים כאלו, והובטח לי שאקבל אותו בבר המצווא בתור הנכד הכי גדול במשפחה.

בארץ סבא וסבתא שלי התאקלמו ועבדו הרבה שנים במקצוע שלהם. אבא שלי התגייס לצבא בהנדסה קרבית ולאחר הצבא למד רפואה והיום הוא רופא ילדים.

%d7%aa%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%94-4

בתמונה רואים את סיום קורס השלמה חיילית של אבי. מופיעים סבא שלי וסבתא שלי וכמו כן דודי סורל, שעובד במשרד לשוויון חברתי, המשרד השותף להפעלת תכנית "הקשר הרב דורי" שאנו משתתפים בו.

גלעד: אני מאחל הרבה בריאות לסבא וגם לסבתא והמון שמחת חיים.

"נגטיב"