סיפור החברות של סבתא לילך וסבא משה

סבתא לילך והנכדה דניאל
סבתא לילך בצעירותה
סבתא לילך

השנה 1973 ימים שלאחר מלחמת יום הכיפורים . חוזרים לשגרה בבית ספר לקצינים ולילך מחליטה לצאת לריצה של 5 ק ’מ משה מצטרף לריצה בחזרה אנחנו חוזרים יד ביד חברים. מאותו היום אנחנו משרתים בצבא באותו בסיס לילך כמזכירה של מפקד הבית ספר ומשה כקצין מרפאה  .החברות נמשך 4 שנים ואז מחליטים להתחתן להקים משפחה ולהוליד ילדים.
סבתא שירתה בצה’ל שבע שנים. סבא משה שירת בצה’’ל 22 שנים. סבא משה השתתף במלחמת יום הכיפורים בסיני, השתתף במלחמת לבנון הראשונה ובמבצעים נוספים . ברוב תפקידו היה קצין חובשים והציל חיי אדם . סיום קורס פיקוד ומטה. סופי שבוע אחת לשלושה שבועות נשארנו בבסיס לתורנות . באותם הימים בחרנו להכיר את האזור שבו חיינו, בחרנו לטייל, טיילנו באזורים : ירוחם, עין עובדת ,המכתש הגדול, המכתש הקטן, קיבוץ שדה בוקר ולפעמים נסענו דרומה אילת , נואיבה. ירוחם- הייתה עיירה קטנה באמצע המדבר. עין עובדת-היה מקום שבו יש מפל ובריכות, בעלי חיים הסתובבו חופשי (בעיקר יעלים). המכתש הגדול-צורתו הייתה  אליפתית יופיו התאפיין בצבעוניות  וזו הייתה אטרקציה!, המכתש הקטן-הוא השלישי בגודלו בנגב וצורתו מעוגלת.

קיבוץ שדה בוקר-נקבר שם ראש הממשלה הראשון של מדינת ישראל דוד בן גוריון ואשתו פולה התגוררו ונקברו שם. בן גוריון רצה ליישב את הנגב כי היא הייתה שוממת ורצה לתת דוגמה לאנשיי הארץ לכן התישב  בקיבוץ שדה בוקר.

האזורים הנוספים שבהם טיילנו והרבה…היו  בסיני. סבא משה שירת בשריון וסבתא לילך הגיע בסופי שבוע לבקר ולטייל רפידים, בירת מדה  והרבה באזור הגייזרים. גייזר- זה תופעת טבע שבה מים רותחים בערך 80 -100 מעלות פורצים מן האדמה לגובה של עשרות מטרים. אילת-היא עיר נופש מלאה באטרקציות ובתי מלון.
אנחנו מחליטים למסד את הקשר סבא משה וסבתא לילך מתחתנים בתאריך 17.2.1976 לפני 39 שנה. לילך בת למשפחת פילחובסקי ומשה בן למשפחת פדלון, מקימים בית  בישראל.שנה וחצי לאחר מכן בתאריך 5.8.1977 נולדה שירי בתנו הבכורה שהיא היום אמא של דניאל, מאיה וטום. בתאריך 8.2.1981  נולד רן אח של שירי ובתאריך 29.10.1987 נולד אורי בן הזקונים.

שירי התאפיינה ביופייה עיניה הכחולות אהבה בילדותה לרקוד בלט לנגן באורגן אבל בעיקר אהבה את תנועת הנוער (הצופים) הייתה מדריכה בתנועת הנוער, רשג"דית ולימים כשהתגייסה לצבא הייתה קצינת נפגעים בצה"ל. רן-ילד שאהב מאוד משחקי לגו והרכבת פאזלים היה בחוגי טיסנאות, בנה טיסנים ולא אחת זכה בתחרויות במקומות ראשונים. נשוי לנועה ואבא ליובל ותמר. אורי-היה ילד נבון, חברותי מאוד, תלמיד מצטיין, התחביב העיקרי שלו היה: ספורט ומחשבים. הוא שיחק כדורסל בבני הרצליה. בצבא שירת ביחידה לקשרי חוץ וארגונים בינלאומיים. למד תקשורת באוניברסיטה ועובד במכבי תל אביב.

התרומה של דניאל למשפחה
לפני כשנה וחצי סבא משה קיבל החלטה שהוא עוזב את מקום העבודה ורץ לראשות העיר הרצליה. המשפחה והחברים נרתמו לעזור. דניאל הנכדה הבכורה נרתמה גם כן, הגיעה כמדי יום להרצליה למשרד המטה נתלה חבילת פלאיירים ויצאה לחלק לעוברים ושווים שכנעה אותם שסבא משה הוא המועמד הראוי ביותר.

לצפיה במצגת לחצו כאן

המכתש הגדול