סיפורי סבא

תמונה מפעילות
סבא בילדותו
צבא:

הגעתי לקיבוץ קיבוץ צובה בשנת 1965, לאחר שירות בנח"ל המוצנח. בשנה הראשונה עשיתי טירונות במשך 5 חודשים, במחנה 80. לאחר מכן עברתי להיאחזות נח"ל קציעות, ותוך כדי עליתי עם חברים שלי להר הצופים (מובלעת ישראלית בתוך ירדן).
במהלך השירות בהר, היו היתקלויות של יריות מצד הירדנים. להר הצופים עליתי בתור שוטר, היות שבאותה תקופה לא הרשו לחיילים ישראלים לשרת בהר הצופים. באותה תקופה לא היה לי קשר עם משפחתי וחבריי שהיו בשטח ישראל. השירות נמשך 5 שבועות. ירדנו מההר וחזרנו לקציעות. משם יצאנו לחופשות פעם בחודש.
לא היו אוטובוסים,ולכן יצאנו בבוקר עם משאית ההספקה לכיוון באר שבע, ומשם באוטובוס הביתה. לאחר חצי שנה עברתי לקיבוץ בארי, שם עבדנו בכל ענפי המשק. משם המשכתי לגדוד 50 לאימון מתקדם. הייתי מאוד רזה, ולכן לא אפשרו לי ללכת לקורס צניחה. לאחר חצי שנה הגעתי לקיבוץ צובה.

קיבוץ:

כשהגעתי לצובה נישאתי לגליה, אשתי כיום, והתחלתי לעבוד במטע. תחילה עבדתי בהשקיית המטעים; תוך כדי כך הלכתי לקורס רכזי מטע במדרשת רופין. משם עברתי לעבוד במדגרה, ולאחר מכן בלול, ושוב פעם במדגרה.
במדגרה הייתי איש תחזוקה, עבדתי על משאית והובלתי אפרוחים. בלול אספתי ביצי רביה, ותוך כדי כך הייתי סדרן עבודה לכל הקיבוץ ומנהל משאבי אנוש. (סדרן עבודה- אחראי לסדר את החברים בכל ענפי המשק ולדאוג שבכל ענף יהיו העובדים המתאימים. מנהל משאבי אנוש- דואג לעבודה לכל החברים. כיום אני עובד בתור פנסיונר חלקית במטע בבית אריזה.)

חגים בקיבוץ:

בצובה, כקיבוץ שיתופי, נחגגים כל החגים המקובלים, בשיתוף כל הקיבוץ. החגיגות נערכות בחדר האוכל, בשיתוף אורחים ובני משפחה. בפסח, אנו חוגגים את חג האביב. אנו עורכים סדר פסח, בהשתתפות רוב האוכלוסייה, כולל הילדים, שלוקחים חלק מרכזי בחלק האמנותי: בשירה, בריקוד ובקריינות.

מקצפת
בעזרתה היו מקציפים את החלבון לעוגה.