סיפורה של מתנדבת

רוחמה שעלבי
שכונת התקווה

שמי רוחמה שעלבי, נולדתי בארץ ישראל, שנה לפני קום המדינה 1947 בעיר תל אביב.

גדלתי בשכונת התקווה. כשהתבגרתי, בגיל 18, התחתנתי בגלל שאבי היה דתי ולא הרשה ללכת לצבא.

רחוב עזאי בשכונת התקווה

תמונה 1

לאחר שנה נולדה לי בת ששמה גלית ויחד אתה עברנו לחיות בקיבוץ נתיב הל"ה, ושם בזמן מלחמת ששת הימים נולדה בתי השנייה, ורד, ולאחר מכן נולדו אורלי כרמית ולבסוף בא הבן ושמו רון.

אני פנסיונרית, עבדתי בגני ילדים במשך 20 שנה. כיום הילדים האלה חיילים למופת.

אחרי מספר שנים הגענו לנווה עופר והתגייסתי למשמר האזרחי, אני מתנדבת 40 שנה. אני יושבת ראש ועדת קשישים וחברת הנהלה ציבורית בשכונה, מתנדבת בביטוח לאומי לאנשים מבוגרים שהם יושבים בבית. לאות תודה קיבלתי אות מפקד משטרת ישראל וגם אות ראש העיר רון חולדאי.

תמונה 2

בגיל 40 השלמתי בגרויות ולמדתי פסיכולוגיה 13 שנה. דרך הביטוח למדתי באוניברסיטה סיעוד ועבודה סוציאלית ויש לי תעודה.

הקמנו קבוצה מתנדבות למען כל השכונה.

העשרה

שכונת התקווה: "שכונת התקווה שוכנת בדרום-מזרח תל אביב בגבולות דרך ההגנה בצפון, נתיבי איילון במערב, רחוב גבעתי ורחוב מצובה במזרח, ודרך לח"י בדרום. השכונה נוסדה בשנות ה-30, אך סופחה לתל אביב רק לאחר מלחמת העצמאות."

תשע"ה 2015

המשמר האזרחי
ארגון גג המתאם את כל פעולות ההתנדבות בסיוע למשטרת ישראל. פעילות רבבות מתנדבים במשמר האזרחי מביאה לחידוד ערנות הציבור ולהגברת מעורבות אזרחים בקהילה, אכפתיות, גילוי אזרחות טובה ושיפור איכות החיים במדינת ישראל

שכונת התקווה

”בגיל 40 השלמתי בגרויות ולמדתי פסיכולוגיה 13 שנה“