סיפורה של מצלמה בת חמישים ושש שנים

סבא מוטי, צולם במצלמה מודרנית
מצלמת Yashica Box 4 x 4 בכבודה ובעצמה
קורותיה של מצלמה משנת 1961

שחר מביא את סיפורו של סבא מוטי בר. סבא נולד בשנת 1939 בביאליסטוק שבפולין. סבי משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד איתי. מכל הסיפורים ששמעתי מסבא בחרנו להעלות את סיפורה של המצלמה בת חמישים ושש שנים:

מצלמה זו הנה מצלמה רפלקסית אשר נקנתה בשנת 1961 בחנות לצרכי צילום ברחוב בן-יהודה בתל אביב. מצלמה זו היא מסוג Yashica Box 4 x 4 נוצרה ביפן. הצילומים היו בשחור לבן כפי שהיה מקובל באותה תקופה. מבחינה טכנית המצלמה יכולה להפיק תמונות גם היום, אלא שלא בנמצא פילים שמתאימים לה.

המצלמה נמצאת ברשות המשפחה 56 שנים (נכון לשנת 2017) וליוותה את האירועים של משפחתנו בעשר השנים שהייתה בשימוש. היא תיעדה אירועים כגון שמחות, שירות צבאי (של סבא) ותחילת הקשר בין סבא לסבתא, מעוררת רגשות של נוסטלגיה ומזכירה את כל השמחות והעצב שעברו על משפחתי בשנותיה הצעירות. מאז שהייתי קטן וגרתי אצל סבי התפעלתי ממצלמה עתיקה זו הנמצאת כיום ומראה כמה התקדמנו ומזערנו מכשירים אלו.

שחר: אהבתי את התכנית כי היא חיברה ביני לבין סבא שלי וגיליתי דברים מעניינים שלא ידעתי עליהם

טכני