סיפורה של אסתר מבוכרה

אסתר עם התלמיד ליאור
אסתר
החיים בבוכרה ובארץ

שמי אסתר אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי בביה"ס אור תורה סטון בנים שנמצא ברמות א'

קראו לי אסתר מפני שנולדתי בפורים. נולדתי וגדלתי בבוכרה למשפחה של 8 אחים ואחיות. אני השנייה במשפחה.

שלושה אחים: פנחס, מרדכי ונחמן אחיותיי: נינה, מזל, חנה, וריבא. אחי הגדול פנחס מרדכי נפטר בגיל 55 בבוכרה היה חולה ואת הבשורה הקשה קיבלתי בעצב בארץ ישראל. משפחה מאוד מאוחדת וכל האחים והאחיות  ממש מחוברים אחד לשני.

%d7%a9%d7%a7%d7%95%d7%a4%d7%99%d7%aa1

בבוכרה גרתי ברחוב כלובניה, הבית היה בית גדול ויפה עם 2 קומות  היו בו שלושה חדרים, שניים למעלה ואחד למטה.

כל המשפחה גרה בבית הגדול, המשפחה הייתה מתכנסת בעיקר בשבת היינו יושבים בשולחן שבת עם כל המאכלים המיוחדים של בוכרה. אמא הייתה טורחת הרבה לכבוד שבת היינו יושבים ושרים שירי שבת.

למדתי בבוכרה למדתי בבית ספר שנקרא "כויבשוב". לאחר בית הספר היסודי ובלילה בזמן הפנוי שהיה לי עבדתי כתופרת אני הייתי תופרת חולצות, מכנסיים, מעילים וכדו'..

%d7%a9%d7%a7%d7%95%d7%a4%d7%99%d7%aa3

בשנת 1977 עליתי לארץ עם משפחתי הייתי כבר נשואה עם חמישה ילדים וגרנו עם חמי כולם ביחד בדירה ברמות. בארץ עבדתי ביום בבית ספר בניקיון ואחר הצהריים המשכתי לעבוד כתופרת, עבדתי 20 שנה ואז יצאתי לפנסיה. חיתנתי את כל בני המשפחה  ויש לי 20 נכדים ו – 25 נינים.

אני ממשיכה לגור ברמות יש לי הרבה חברות שגם עלו מבוכרה אנחנו נפגשות במועדון ובבית הכנסת.

מָאן נָארְז מְייבִינָם שְמוייהָ