מאמא הייתה רופאה בברלין

אני ונכדתי דניאל
אמא שלי, ואחותה בליטא
סיפור העלייה של הוריי ואיך היה לגדול בישראל

אמא שלי, מאמא, נולדה בליטא בשנת 1902. למאמא היו ארבעה אחים ואחות אחת. עם כניסת הגרמנים לליטא התפזרה כל המשפחה ברחבי ברית המועצות, ולצערינו ממשפחתה לא נשאר אף אחד.

בברלין מאמא הייתה רופאה, ועם עליית היטלר לשלטון באפריל 1933 נשללה האפשרות של יהודים לעבוד במשרות ממשלתיות. מכיוון שסבא בעלה היה ציוני עוד מנעוריו וישב בבית סוהר ברוסיה על פעילות ציונית, הם החליטו לעלות לפלשתינה (שכיום נקראת ארץ-ישראל). הורי ואחי שהיה בן חמש עלו על ספינה והגיעו לנמל חיפה.

אמא שלי, לה קראנו מאמא ואחותה בליטא

תמונה 1

לאחר שנתיים אני נולדתי (בשנת 1935). כילדה דיברתי בשלוש שפות: עם אמי גרמנית, עם אבי עברית, והם דיברו בינהם רוסית, וכך הקשבתי ולמדתי. ילדותי היתה מאוד עליזה עד פרוץ מלחמת השחרור. במלחמה אחי היה בגוש עציון ולא יכול היה לתקשר אתנו. אבי גויס עם מכוניתו לחסום את הכניסה לתל-אביב מכיוון יפו. כך נותרנו אני ואמי בבית, דואגות וחוששות לשלום משפחתנו.

לקראת סיום המלחמה הגיע אחי מירושלים בדרך בורמה (דרך ההרים לא סלולה) ואבי שוחרר. לאחר מכן התגייסתי לצבא, התחתנתי, נולדו לי 3 בנות ושתי נכדות, ואחת מהן היא דניאל.

הזוית האישית

תמר לוין: למדנו איך להשתמש במחשב באופן יותר מורחב, וחוץ מזה למדנו להכיר אחת את השניה יותר והתקרבנו זו לזו.

נשללה
נלקחה