סימי מגיעה ממאלגה שבאנדלוסיה לישראל

אני וסימי בסלפי
סימי המקסימה
אני זוכרת את הנופים שם היו הרים גדולים, גבוהים ויפים

שמי סימי אטיאס, נולדתי בעיר מאלגה באנדלוסִיה שבספרד בשנת 1932. מחוז מאלגה (M?laga)  נמצא בדרום אנדלוסיה על חופה הדרומי של ספרד. עליתי לארץ מספרד בשנת 1957, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם דניאל, בבית הספר אמי"ת בקריית מלאכי.

במפגשים סיפרה סימי לדניאל את זיכרונותיה מספרד, סיפור העלייה לישראל וההשתלבות בארץ …

מילדותה במלגה שבספרד סימי מספרת: "אני זוכרת את הנופים שם היו הרים גדולים, גבוהים ויפים ובתוך ההרים היו מערות ובתים למעלה". "אני זוכרת, שגרתי בסגנון בית ערבי". אני זוכרת, שהיו עושים הפגנות בגלל הבלגן בישראל".

סימי מספרת על ההפלגה לישראל

סימי עלתה לישראל מספרד, בשנת 1957. היא היגיע לארץ באנייה. סימי  מספרת את זיכרונותיה מההפלגה. היא זוכרת שעל האנייה היו ריקודים של בנות, והיה שם מועדון ואוכל טוב. "אני זוכרת שהייתי חולה  על האנייה וטיפלו בי טוב, הביאו לי אוכל לתא למטה והיו שם גם רופא וגם אחות שדאגו לי".

"כשהגענו לארץ שאלו אותי אם אני רוצה להגיע לקיבוץ ולא רציתי. לא רציתי לחיות בקיבוץ, כי שמעתי ששם אי אפשר ללכת לקולנוע. אז שאלו אותי אם יש לי משפחה בארץ ואמרתי שיש לי משפחה בבאר שבע. שאלו  אותי אם אני רוצה לגור בבאר שבע ליד קרובי משפחתי? ידעתי שיש בדואים באזור ואמרתי שהגעתי עכשיו מהגלות מחיים עם ערבים ועכשיו למדבר עם בדואים, אז בחרתי להגיע לקריית מלאכי".

העשרה
אנדלוסִיה: "אנדלוסִיה (בספרדית: Andaluc?a) היא קהילה אוטונומית בספרד. בירתה היא סביליה. באנדלוסיה חיים 8.2 מיליון איש – המאוכלסת שבקהילות האוטונומיות, והיא מורכבת משמונה מחוזות (provincias)".
מאלגה: "מאלגה (בספרדית: M?laga, ההטעמה על ההברה הראשונה) היא עיר נמל בחבל אנדלוסיה בדרום ספרד, השוכנת על שפך הנהרות גוואדאלורסה וגוואדאלמדינה לים התיכון. העיר מהווה את מרכזו של אזור המטרופולין החמישי בגודלו בספרד, שאוכלוסייתו מונה 1,046,279 נפשות, נכון ל-2010. אוכלוסיית העיר עצמה מונה 568,479 נפשות, נכון ל-2013".

אנדלוסִיה
אנדלוסִיה (בספרדית: Andaluc?a) היא קהילה אוטונומית בספרד. בירתה היא סביליה. באנדלוסיה חיים 8.2 מיליון איש - המאוכלסת שבקהילות האוטונומיות, והיא מורכבת משמונה מחוזות (provincias). התרבות האנדלוסית ידועה בריקוד הפלמנקו, שהיא המקור לו, וכן במלחמות השוורים שלה. מצפון תוחמות את אנדלוסיה אקסטרמדורה וקסטיליה-לה מנצ'ה, במזרח מורסיה והים התיכון, במערב פורטוגל והאוקיינוס האטלנטי (בדרום-מערב), בדרום הים התיכון (בדרום-מזרח) שמחובר לאוקיינוס האטלנטי במצר גיברלטר המפריד בין ספרד ומרוקו וסמוכה לו המושבה הבריטית גיברלטר.

מאלגה
מאלגה (בספרדית: M?laga, ההטעמה על ההברה הראשונה) היא עיר נמל בחבל אנדלוסיה בדרום ספרד, השוכנת על שפך הנהרות גוואדאלורסה וגוואדאלמדינה לים התיכון. העיר מהווה את מרכזו של אזור המטרופולין החמישי בגודלו בספרד, שאוכלוסייתו מונה 1,046,279 נפשות, נכון ל-2010. אוכלוסיית העיר עצמה מונה 568,479 נפשות, נכון ל-2013.

”תמיד להקשיב להורים ותמיד להיות ממושמע ולהיות מצוין ותמיד להיות ברצון עז“