סבא אשר

סבא אשר וסבתא ורדה עם הנכדה דניאל.
תעודת לוחם במבצע סיני
סיפור חיוו של סבא אשר

שמי אשר רונן ונולדתי בארץ ישראל בשנת 1937 בתל אביב. שמי, ורדה רונן, אני אשתו של אשר רונן ונולדתי בתל אביב בשנת 1941.

נפגשנו בתנועת מכבי צעיר. בגיל 18 התגייסתי לצבא לחיל שיריון ושימשתי כמפקד טנק. ורדה התגייסה לצבא גם כן בגיל 18 ושירתה בפיקוד של המשטרה הצבאית. לאחר השירות הצבאי התחתנו ונולדו לנו  שלושה ילדים: עירית, סיגל, ויריב . במהלך השנים הילדים בגרו, התחתנו ונולדו לנו  נכדים ונינות.

בתקופת שירותי הצבאי פרצה מלחמת קדש,  בתאריך 29.10.1956  באותה העת, נשיא מצרים,  ג'מאל עבדול נאצר, סגר את מיצריי טיראן ששימשו כניסה לתעלת סואץ שהתעלה היא כניסה לים התיכון דרך המזרח הרחוק כך שאוניות סחר ישראליות לא יכלו להוביל סחורות מהמזרח לים התיכון ולהגיע לנמל חיפה. במלחמה זו השתתפו צרפת וגם בריטניה שזו הייתה גם הבעיה של מדינות אלה. בתקופה זו ראש ממשלת ישראל היה דוד בן גוריון, והרמטכ"ל היה משה דיין. עם פרוץ המלחמה צנחו הצנחנים במטולה ועורף האויב בערך כשישים קילומטר לפני תעלת סואץ.

כחייל בחיל שיריון קבלנו הוראה להצטרף עם הטנקים לצנחנים ככוח אש ולהילחם במצרים. המלחמה נערכה כשנה ולפי הוראת המעצמות הגדולות [אמריקה ורוסיה] ניתנה הוראה לסגת מכל סיני. השתתפותי במלחמה בגרה אותי מאוד מפני שעברתי דברים שאינם פשוטים לילד / חייל בן בגיל צעיר.

כחצי שנה לאחר המלחמה השתחררתי מצה"ל. שפרתי בגרויות ולמדתי בבית ספר מקצועי "מקס פיין" תיקון מכונות לעיבוד שבבי. עסקתי במקצוע זה כעובד מן המניין ולאחר מספר שנים חזרתי לשרת בצה"ל כאיש קבע בתפקיד איש אבטחת איכות בחיל האוויר. כיום אני גמלאי.

תעלת סואץ
תעלת סואץ (בערבית: قناة السويس) היא תעלת מים מלאכותית העוברת במצרים, ממערב למדבר סיני ומשמשת למעבר אוניות ממזרח אסיה, האוקיינוס ההודי וים סוף, לים התיכון ולאירופה. אורכה 162.5 ק"מ והיא נמתחת בין הערים פורט סעיד ופורט פואד בצפון, לבין העיר סואץ בדרום. רוחבה של התעלה נע בין 100 ל-200 מטרים, ועומקה בין 10 ל-20 מטרים.

”לחיות בשלום ולא במלחמה “