סוניה הפלמ"חניקית

יומולדת 80 לאמא סוניה
מברלין הנאצית מהשואה, לפלמ"ח, כיבוש נבי יושע חטיבת יפתח, קיבוץ יראון - המשפחה

סוניה הפלמ"חניקית

מברלין הנאצית מהשואה – לפלמ"ח – כיבוש נבי יושע חטיבת יפתח הקמת קיבוץ יראון – הקמת משפחה .

אמא לתפארת , סוניה ברנדט ברוך ז"ל 1929-2012

אמא שלי נולדה בעיר וירצבורג שבגרמניה להורים מוזיקאים , אדגר ברנדט מנצח האופרה בברלין ,ורה ברנדט לבית וודריש זמרת האופרה של ברלין . זוג מוזיקאים שהופיעו בבית האופרה בברלין בתרבות הגרמנית של שנות העשרים .

תמונה 1

"אחרי עליית הנאצים בראשות היטלר לשלטון, פוטרו אנשים ממוצא יהודי מן ההרכב. מוזיקאים גרמנים רבים שעמדו בקשר עם האופרה יצאו לגלות, ביניהם המנצחים אדגר ברנדט, אוטו קלמפרר ופריץ בוש. בתקופת הרייך השלישי שימשו רוברט הגר, יוהנס שילר והרברט פון קאראיין בתפקיד מנצח תזמורת האופרה. בשנת 1944, תחת שרביטו של קאראיין, התבצעה הקלטת הסטריאו הראשונה." ( ויקיפדיה)

המשפחה עברה לברלין לרחוב ציון בעיר המזרחית .

בשנת 1933 כשהשמועות אודות היטלר ועלית הנאצים הומלץ למוסיקאים לברוח מהר מגרמניה , הם הקשיבו לשמועות ובחרו לעלות לארץ ישראל לחיפה , בגרמניה נשארה האחות ליסי ברנדט, נשארה לזמן קצר שכן לימים נותק הקשר איתה והתברר שפונתה לאוושויץ יחד עם כל משפחתה שם הוצאו להורג בתאי הגזים !.

אמא שחוותה ילדות שכזו גדלה להיות ציונית ואוהבת את מדינה ישראל, בה בטוח לחיות.

ברוך סוניה הפלמחניקית

תמונה 3

היא התגייסה בשמחה לפלמ"ח , הגדוד שלה לחם וכבש את מצודת נבי יושע, מצודת ישע, והקימו לאחר מכן את קיבוץ יראון . אמא הייתה רכזת התרבות של המשק וערכה עיתון מידי שבוע ותוכניות לחברי הקיבוץ ביצירתיות מדהימה בכישרון שעד היום מספרים עליה חבריה מהקיבוץ .

יובל הכשרת גרעין דפנה

תמונה 5

לאחר נישואיה לאברהם ברוך , בקיבוץ בשנת 1950 בחתונה מרגשת בה ניגנו חברי התזמורת של שורדי השואה מברלין … הם עברו לבית ספר חקלאי בבאר שבע בית ספר וייצמן ,אמא שימשה רכזת הנוער בפנימייה והפעילה את הנוער בערכיות וציונות. כשנולדה דליה בתם הבכורה עברו לטיבעון. אמא ניגנה באקורדיון בגני הישוב כמורה לריתמיקה ומוזיקה .והמשיכה לנגן לילדי חיפה.

הקימה משפחה לתפארת מדינת ישראל , שתי בנות דליה ונורית

תמונה 6

זכתה ל – 9 נכדים שהעריצו אותה ואהבו אותה מאוד, זכתה לחתן נכד ראשון גיא ולראות את הנין הראשון בר. אשה בריאה בכל חייה ,שמחה ואוהבת את הארץ לטייל ולשיר .. הייתה מצטיינת בברידג זכתה לגביעים רבים. הייתה מוקפת אהבה מכל משפחתה , חגגה יומולדת 80 בכבוד הדר ואהבה גדולה "אמרה שזכתה !!!!"

שמחה תמיד בביתה ובמשפחתה דברה ציונות ואהבת הארץ, שירי ביאליק ונעמי שמר                                                                                                                                                                                         .

סבתא סוניה עם נכדיה

נפטרה בתאריך 20.10.2012 ממחלה והיא מוקפת אוהביה.

יהי זכרה צרור בצרור החיים יהי זכרה ברוך לעולם ועד .

העשרה

מצודת ישע: " (נֶהֱגֶה מצודת כוח; נקראת גם מצודת ישע ונבּי יושע על שם חורבות הכפר הערבי הסמוך נבי יושע) היא מצודת טגארט באזור הצפון בקרבת קריית שמונה. המצודה נקראת על שם 28 הלוחמים שנהרגו בכיבושה במלחמת העצמאות. המצודה משמשת כיום כבסיס מג"ב, ולצידה אנדרטה וקבר אחים בו קבורים 19 מחללי הקרבות במקום. בראשית 2014 נפתח בסמיכות למצודה מוזיאון הרעות, המנציח את הקרבות ואת החללים שנפלו במקום".

האופרה של ברלין: "האופרה הממלכתית של ברלין (Staatsoper Unter den Linden) היא להקת אופרה גרמנית חשובה. האופרה הממלכתית היא אחת משלושה בתי אופרה בברלין, האחרים הם האופרה הקומית (Komische Oper Berlin) והאופרה הגרמנית. משכנה הקבוע הוא בית האופרה בשדרת אונטר דן לינדן ("תחת התרזות") בברלין".

ויקיפדיה

מצודת ישע
(נֶהֱגֶה מצודת כוח; נקראת גם מצודת ישע ונבּי יושע על שם חורבות הכפר הערבי הסמוך נבי יושע) היא מצודת טגארט באזור הצפון בקרבת קריית שמונה. המצודה נקראת על שם 28 הלוחמים שנהרגו בכיבושה במלחמת העצמאות. המצודה משמשת כיום כבסיס מג"ב, ולצידה אנדרטה וקבר אחים בו קבורים 19 מחללי הקרבות במקום. בראשית 2014 נפתח בסמיכות למצודה מוזיאון הרעות, המנציח את הקרבות ואת החללים שנפלו במקום.

האופרה

”שמחה תמיד בביתה ובמשפחתה ,דברה ציונות ואהבת הארץ ,שירי ביאליק ונעמי שמר “