סדר פסח

רחל חמני מספרת על סדר פסח אצלה במשפחה

עורכים את שולחן פסח ומתכנסים כל המשפחה. קוראים את ההגדה ומגיעים לאפיקומן. אחד מהמבוגרים מתנדב לקחת על עצמו את האפיקומן. עורך הסדר אומר למתנדב שהוא צריך ללמוד בעל פה פסוק בשפה ארמית.  אחרי שהוא למד את המשפט הוא צריך לומר את כל הפסוק בלי שום עזרה. הוא הולך וחוזר ומשנן את הפסוק. ורק לאחר מכן הוא יוצא מחוץ לבית עם קבוצה של ילדים הקטנים שנמצאים אתנו בערב ליל הסדר. הם צריכים כולם ביחד להקיש על דלת הכניסה כמה פעמים ושואלים את המשפחה אם אנחנו שומעים את הנקישות בדלת.
ברגע שנותנים להם אישור כניסה נכנסים כולם ביחד על רגל אחד ואז העורך שואל את כולם: מה קרה להם? למה הם צולעים? ומאיפה הם מגיעים? ואז הקבוצה עונה שהם מגיעים ממצרים ועבדו עבודות קשות מאוד ולכן גם הם צולעים. העורך אומר להם שבו תנחו וכל אחד מכם יקבל ביצה. מחביאים את האפיקומן והילדים צריכים למצוא את האפיקומן. המוצא את האפיקומן מקבל מתנה .

מקרמה
מַקְרָמֶה הוא סוג של הכנת טקסטיל באמצעות קשרים,