סבתי חנה מייק

אני וסבתי
בנישואים
סבתא למדה בבית הספר אלחריזי שבתל ברוך

רקע
נולדתי בישראל ב-24 בנובמבר בשנת-1947 בבית החולים הדסה שבתל-אביב.
בכ"ט בנובמבר(29) כלומר בהיותי בת חמישה ימים התקבלה החלטה באו"ם אודות המצב בארץ ישראל. ההחלטה קבעה שבארץ ישראל תוקמנה שתי מדינות: מדינה יהודית ומדינה ערבית, שירושלים תהיה עיר בשלטון בינלאומי ושהשלטון הבריטי בארץ יסתיים. אבי, אחיו וכל הגברים במשפחתנו התגייסו ללחימה והגנה על המדינה. המלחמה להגנה נקראה מלחמת השחרור או מלחמת העצמאות. במהלך המלחמה נהרג דודי (אח של אימי) נתן וישניצקי ז"ל. גם אביו של בעלי, סבא אליעזר, יעקב מייק נפל בקרב על לטרון.

ילדותי ושכונת מגורי
כילדה גדלתי עם אחי נתי בשיכון הצ'כים וכיום נקראת השכונה נאות אפקה. בני הדודים שלי מאד אהבו להתארח אצלנו. בחופשות מבית הספר נהגו להשאר ללון ולהתארח לתקופות ארוכות. בשיכון חיו כשישים משפחות בבתים קטנים דו-משפחתיים. מסביב לכל בית הייתה חצר מרווחת ובה גידלנו עצי פרי ונוי היה גם מקום ללול תרנגולות.בשיכון הייתה מכולת קטנה שלא כמו חנויות הסופרמקט הענקיות שיש היום.
כיום בתי השיכון "הצמיחו קומה" הרחובות צרים מלהכיל את המכוניות של השכנים. פעם היחסים והקשרים היו כמו משפחה. מסביב לשיכון היו שדות שגדלו בהם כלניות, סביונים, חרציות, נרקיסים וצבעונים. קשה להאמין אבל באותה תקופה לא היו טלוויזיות, מחשבים וטלפונים. עיקר המשחקים היו מחוץ לבית. החברים היו קוראים אחד לשני בקולי קולות, כולם יצאו לשחק משחקי כדור, קלאס, חבל קפיצה, תופסת, עמודו, חמש אבנים, מחבואים. היו גם משחקי קופסא בודדים.

למדתי בבית הספר אלחריזי שבתל ברוך. הדרך לבית הספר עברה בשדות שעליהם בנויה כיום השכונה נאות אפקה. את הפרחים הייתי אוספת בדרך ומייבשת אותם בין דפי הספרים. ילדותי עברה עלי בשמחה ונחת מוקפת בהרבה חברות. בתיכון למדתי בבית הספר עירוני ד' בתל-אביב. לאחר התיכון התגייסתי לצה"ל שרתתי במודיעין אויר שבחיל האוויר.                                                                                                                                                                                    תמונה 1

הקמת המשפחה
בתקופת הצבא הכרתי את סבא אליעזר התאהבנו ונישאנו ב-1968.אנחנו נשואים באושר מאז ועד היום. נולדו לנו שלושה ילדים מקסימים ומוצלחים ושמם: קובי שנשוי לרותי לבית דורון. איל שנשוי לענת לבית סדובסקי.(ההורים של סתו) ענבל שנשואה לבן תמיר. זכינו ויש לנו תשעה נכדים מקסימים שמרווים אותנו נחת: צליל (אחותי), עפרי, אלעד,בן(אחי), סתו (אני), רון רותם, גל, גומא.

עבדתי שנים רבות כספרנית בספרייה ציבורית וגם ספרנית בבית ספר תיכון. תחביבים: לקרוא ספרים, לרקום, לטייל, לבקר במוזאונים, ללמוד, להיפגש עם חברים, לארח את הנכדים וחברים.בשנים האחרונות התחלתי לעסוק בסוגים שונים של יצירה ואני נהנית מכך מאד.                                                                                                            תמונה 2

או"ם
האומות המאוחדות