סבתא שרה מהעיר סמרקנד

שרה ואלינוי חנימוב

אני אלינוי חנימוב מחולון. סבתא שלי, שרה חנימוב, נולדה בברית המועצות, בעיר סמרקנד שבאוזבקיסטן.
לסבתא היו ארבעה אחים. סבתא אהבה ללמוד בבית הספר והייתה עוזרת לאמא שלה ז"ל.

סבתא סיפרה לי על העיר בה נולדה, סמרקנד.
במקום זה המוסלמים מתפללים

הרג'יסטן – ליבה של העיר סמרקנד העתיקה. שימשה ככיכר מרכזית בה התאסף ציבור גדול כדי לקנות ולמכור בשוק סחורות שונות, לשמוע את הודעות המלך, או לחזות בהופעות מוזיקה שונות. שלוש מדרסות גדולות ומפוארות שניבנו במאות 17-15 מקיפות את הכיכר.

סבתא למדה הנהלת חשבונות וכשעלתה לישראל עבדה בבנק. היא התאהבה בבחור בשם אבנר ונולדו להם ארבעה ילדים: יוסי, ארתור, ששון ואסתר. סבתא גרה היום בחולון ברחוב אילת ואני מאוד אוהבת אותה.

העשרה
סמרקנד: " (באוזבקית: Samarqand) היא העיר השנייה בגודלה באוזבקיסטן. בעיר התגוררו 483,600 תושבים בשנת 2012, מרביתם אוזבקים. העיר הייתה בעבר בירת האימפריה הטימורית וגם בירתה של הרפובליקה של אוזבקיסטן במסגרת ברית המועצות. כיום היא אחד מאתרי התיירות המרכזייים באוזבקיסטן העצמאית". ויקיפדיה.

סמרקנד
סמרקנד (באוזבקית: Samarqand) היא העיר השנייה בגודלה באוזבקיסטן. בעיר התגוררו 483,600 תושבים בשנת 2012, מרביתם אוזבקים. העיר הייתה בעבר בירת האימפריה הטימורית וגם בירתה של הרפובליקה של אוזבקיסטן במסגרת ברית המועצות. כיום היא אחד מאתרי התיירות המרכזייים באוזבקיסטן העצמאית.

רג'יסטן
הכיכר המרכזית של העיר סמרקנד