סבתא חנה

סבתא חנה וסבא מומי בחתונתו של אור, דודי.
סבתא חנה בצעירותה.
סיפור החיים של סבתא חנה

סבתא חנה

סבתא חנה נולדה בבית חולים "העמק" בעפולה, בתאריך 10/01/1955, תאריך עברי: י"ט בחשון תשט"ו. סבתי גרה בילדותה ברחוב חטיבת גולני, מגדל העמק, עם שמונת אחיה.

לסבתי יש שמונה אחים שנולדו בארץ: מיכאל, יצחק, מאיר, חנה, שלום, עדה, נפתלי, אבי וגדי.

סבתי למדה עד כיתה ח' בבית ספר "גיורא יוספטל" ולאחר מכן עברה לבית ספר תיכון "רוגוזין". משחקי הילדות שסבתא שיחקה בהם: סבתי אהבה לשחק חמש אבנים קלאס גומי וחבל ומשחקי כדור.

סבתא זוכרת מבית הוריה שהם היו בית חם וקיבלו כל מה שרצו היו הרבה ולא היה חסר כלום. בביתם דיברו בעיקר עברית.

מתחת לבניין שבו התגוררה סבתי, הייתה להם חוות סוסים והיא ממש אהבה לטפל ולהאכיל את הסוסים.

בתקופת ילדותה סבתי הייתה ילדה מקובלת מאד ותלמידה טובה ואף פעם לא היה לה חוסר בחברים.

בית הילדות של סבתא חנה

סבתא שלי גרה במגדל העמק בבית קטן חם ואוהב. היא גרה בביתה עם ההורים שלה ושמונת אחיה ואחיותיה. הבית הכיל שלושה חדרי שינה חדר שירותים וחדר אמבטיה. סבתא שלי ישנה בחדר עם אחותה ושאר אחיה והוריה הצטופפו בשאר החדרים. בנוסף בביתה של סבתי היה גינה, בגינה היה עצי פרי וסבתי אהבה לשחק בגינה עם אחיה.

זיכרון נוסטלגי שיש לסבתא שלי הוא שאביה היה שומר יערות בקק"ל ורכב על סוס ולכן היה בביתם חוות סוסים וסבתי ואחיה טיפלו ורכבו על הסוס.

המטבח בבית של  סבתא שלי היה מלא תבשילים מרוקאים כגון קוסקוס דגים, חמין ועוד הרבה תבשילים. בנוסף היו הרבה עוגיות ועוגות, וזה ממשיך עד היום בביתה של סבתי.

ביתה של סבתי היה מסורתי והם חגגו את החגים ושבתות כל המשפחה ביחד. ביתה של סבתי השפיע עליה בכך שהיום היא ממשיכה לארח בשבתות ובחגים היא ממשכיה לארח את כל המשפחה ודואגת לילדה ונכדיה.

סבתי הייתה במלחמת ששת הימים וזוכרת שהיא ובני המשפחה היו רצים מהר למקלט וסוחבים את שני תאומיה הקטנים על הגב.

סבתא  אהבה לרקוד ריקודי עם וללכת לתנועת הצופים ולהקשיב לשירי ישראל. בזמנה הפנוי סבתי אהבה להיפגש עם חברות ולהשתתף בחוגים במועדון החלוץ.

הדמות שסבתי אבה היא יונה אליאן, שחקנית קולנוע בסרטים ישראלים.

אחרי סיום תקופת הלימודים בביה"ס סבתא התגייסה לצנחנים בגיל 18. אחרי הצבא סבתא החלה לעבוד בחנות קוסמטיקה.

את סבי היא הכירה במגדל העמק, הם התחתנו בתאריך 30/08/1975 באולמי "אופיר" שבחיפה.

היה ממש כיף ומרגש לשמוע את הסיפורים מסבתא. למדתי המון מסיפורי העבר שלה על משפחתי המורחבת.