סבתא חנה מספרת על משפחות וייס ופרידמן

אני וסבתא בטיול למצפה רמון .
סבתא חנה במרינה הרצליה
סבא נולד במושב יסודות שנמצא באיזור נחל שורק

סבתא חנה נולדה בתאריך 1956424, ב- י"ג אייר, בעיר פתח תקווה.
בת לסבתא מלכה וסבא יהושע העשיל ווייס, אחות לבן ציון ומרים. בילדותה גרה בבני ברק, בגבעת רוקח. למדה בביה"ס "משואות" בבני ברק. בגיל 11 בתאריך 196765  פרצה מלחמת ששת הימים. כשסבתא היתה בביה"ס נשמעה לפתע האזעקה והורידו את כל התלמידות למקלט מתחת לאדמה ושם עמדנו ושמענו את ההפצצות. הגבול היה מאוד קרוב בלטרון והירדנים ירו לכיוון צהלה, ששם גרו קצינים גבוהים בצבא כגון: משה דיין, רבין ועוד. המלחמה נמשכה 6 ימים ובימים אלה צה"ל שיחרר את קבר רחל, מערת המכפלה והכותל המערבי. ההתרגשות הייתה מאוד גדולה, סוף סוף יכלו כולם לנסוע להתפלל במקומות הקדושים, שסבתא שמעה מאביה. כמה כולם ייחלו לירושלים 2000  שנה.
בתיכון למדה בפאג"י שבתל אביב, בגיל 17 פרצה מלחמת יום הכיפורים, באמצע התפילה בשעה 2 בצהרים .     מהגבעה (גבעת רוקח) שבה סבתא גרה, ראו את אצטדיון רמת גן, שהתמלא בהמון אוטובוסים ומשאיות צבאיות . ואז נשמעה האזעקה וכל המתפללים רצו מבית הכנסת עם טליתות, אספו את כולם וגייסו אותם למלחמה. המלחמה הייתה קשה מאוד אבל ב"ה נצחנו במלחמה.

אחרי המלחמה סבתא הכירה את סבא ארי, ששירת בחיל האוויר. סבא נולד במושב יסודות שנמצא באיזור נחל שורק, בן לסבתא רבתא חיה וסבא רבא, נחמיה שהיו ניצולי שואה. לסבתא חנה ולסבא ארי נולדו 5 בנים  ו- 9 נכדים ב"ה: קובי, אבא שלי שלומי ,רמי, יוני, ונחמי (נחמיה) פרידמן.

בית הכנסת במושב יסודות – ויקיפדיה

תמונה 1

כיום סבא וסבתא גרים בראשל"צ .סבא עובד בתעשייה אווירית וסבתא מתנדבת בעזרה לחולים ובארגון "יד שרה"  בראשל"צ
שואה ועליה
 סבא יהושע וייס וסבתא מלכה וייס

סבא יהושע וייס
סבא יהושע, נולד בעיר מונקאטש שבצ'כיה לרב בן ציון ולחנה ווייס שהיה אב"ד בצ'כיה. סבא יהושע התגייס בגיל 18 לצבא ההונגרי ושם שירת כל זמן מלחמת העולם השנייה. לאחר המלחמה כשנודע לו שרוב משפחתו, 16 נפשות נספו בשואה, החליט לעלות לישראל. הוא נסע לאיטליה ושם הפך להיות פעיל עלייה. באטליה פגש 3 מאחיותיו שניצלו מהמחנות (פייגי, בריינא ורחל.) הם שטו באנייה "אל תפחידוני". כשהגיעו לחופי הארץ האנגלים שלחו אותם לקפריסין שם היו במחנה מעצר, שנה שלמה. אחרי מלחמת השחרור עלה לארץ.

סבתא מלכה וייס
נולדה בפולין לאהרון וזלטא גרסטנר. במלחמת העולם הם ברחו עם כל המשפחה לרוסיה וחיו באוזבקיסטן 5 שנים. אחרי המלחמה נלקחה לבית ילדים בצרפת. שם שהתה כשנה ולאחר מכן עלתה לישראל באנייה "אקסודוס". כשגיעו לחופי הארץ, ירו בהם האנגלים וגרשו אותם למחנה בקפריסין, שם סבא וסבתא הכירו וכשעלו לארץ נישאו וחיו כל חייהם בעיר בני ברק. .

סבא נחמיה וסבתא חיה

תמונה 3

נולדו בצ'כיה במלחמת העולם הם היו במחנות הריכוז אושוויץ וברגן בלזן כל ימי המלחמה,  ועבדו בעבודת פרך . לאחר המלחמה הכיר את סבתא חיה הם נשאו ושם נולדו להם שני ילדים גרשון וגיטה. כשנה לאחר קום המדינה עלו לארץ. הם גרו כמה שנים בצפת ומשם עברו למושב יסודות, שם נולד סבא שלי ארי.

העשרה
מושב יסודות: "יְסוֹדוֹת הוא מושב שיתופי חרדי באזור השפלה, ליד גדרה, השייך למועצה אזורית נחל שורק. היישוב הוקם בשנת 1946 על ידי ניצולי שואה מגרמניה, הונגריה וטרנסילבניה, חברי תנועת פועלי אגודת ישראל. גרעין המקימים שכן תחילה במגדיאל שבשרון. במהלך מלחמת העצמאות, בשנת 1948, קיבלו אנשי הגרעין את הקרקע, כדי להוות נקודת שליטה על דרך בורמה. בהתחלה נקרא היישוב "נתיבה". בהמשך עברו מעט מזרחה ושמו של היישוב החדש נקרא על ידי מייסדיו "קיבוץ יסודות שעל ידי קבוצת נתיבה". ויקיפדיה

יְסוֹדוֹת - מושב

אקסודוס