סבא רבא שלי ממייסדי התעשיה הצבאית

טיול משפחתי לגבעת הרקפות.
אבא מקבל תעודת הוקרה על פועלו.
אבא ממקימי מערכת הבטחון הישראלית.

סיפורו של אבא ממייסדי התעשייה הצבאית.

שמי טובה בן משה (וינר) נולדתי בישראל בשנת 1947, להורי זליג ושרה וינר. נשואה לרפי. לנו 2 ילדים ו 5 נכדים

אבי נולד בהונגריה למשפחה דתית ובה שמונה ילדים. בהגיעו לגיל מצוות, נישלח לגרמניה ללמוד בישיבה. במהלך לימודיו התוודה לתנועה הציונית "מכבי". בהמשך התהדקו קשריו עם התנועה הציונית והוא נטש את לימודי הישיבה ונרתם לפעילת בתנועה הציונית. בשניים 1933 – 1922 היה פעיל באירגוניים הציוניים בהנובר בגרמניה.

אבי עלה לארץ בשנת 1933 והיה חבר פעיל בהגנה. אבא היה ממקימי מכון אילון. עם הקמת המדינה, במאי 1948כאשר החלו להרחיב את פעולות יצור התחמושת במלחמת השחרור, היה אבא בין מקימי מפעל "אסם" ברמת יצחק בפרדס "אברלה" הנטוש. ללא ידע מוקדם בתחום חומרי החבלה, למד את העבודה והתמנה למנהל המפעל.

לאחר מספר שנים אבא הועבר לעבוד בהנהלת התעשייה הצבאית ושימש מפקח על חומרי נפץ ואחסונם, וכמקשר בין תע"ש לצבא בכל הקשור לציוד לחימה מבוקר. אבא נפטר במאי 1979.

אבא מקבל תעודת הוקרה על פועלו

"דור אל דור יביע אומר".