סבא יוסי בן נון ואני

אני וסבא בתכנית הקשר הרב דורי.
סבא בשרות סדיר בצנחנים.
תולדות משפחת בן נון ומשפחת דוידוביץ'

הסיפור התחיל בשנת 1848 השנה בה נולד יעקב רובין בנון שהכיר ברבות הימים את מרים, התחתן איתה ונולדו להם חמישה ילדים: יוסף, ויקטור, ניסים רחל, ומסעודה. יוסף התחתן עם גוטה ויקטור התחתן עם מנטינה. ליוסף וגוטה נולדו ארבעה ילדים: יעקב, משה, גליה, מרי. לויקטור ומנטינה נולדו שבעה ילדים: אסתר (רנה), מריה, ג'וליה, יעקב (ז'אק), יולנדה, רוזה, פרנקה.

אסתר רנה נולדה בשנת 1913 התחתנה עם יעקב שנולד בשנת 1909.

השושלת דור iii

לאסתר ויעקב נולדו 12 ילדים: שישה מתוך 12 נפטרו בחו"ל בתקופת מלחמת העולם השנייה. הילדים מרגלית, חיים, יוסי נולדו בלוב ועלו ארצה ביחד עם ההורים בתאריך: 15.8.1949 באונייה אילת, הם גרו במושב עין שריד בשנת 1950 עברו לגור במעברת סקיא א' לימים אור יהודה וגרו באוהלים עד שנת 1952. בשנת 1951 נולד עמוס. ובשנת 1953 נולד איציק בצריף. בשנת 1955 נולדה דינה האחות למרגלית, חיים, יוסי, עמוס ואיציק שנפטרה בשנת 1957 מדלקת ריאות. מרגלית שהתחתנה עם אפרים פטילון הביאה לעולם ארבעה ילדים ונפטרה ממחלת כליות בשנת 1987.

סבא יוסי נולד בלוב: סבא למד בבית הספר סעדיה גאון באור יהודה ובבית ספר תיכון אור יהודה במגמת מסגרות מיכנית. בשנת 1965 התגייס סבא יוסי לצה"ל והתנדב לשירות בצנחנים, סבא יוסי המשיך לשרת בצה"ל עד חודש דצמבר 1990 במהלך השנים  הכיר סבא את סבתא פיורלה והתחתן איתה.

סבא יוסי נלחם ב-4 מלחמות ישראל: מלחמת ששת הימים, מלחמת ההתשה, מלחמת יום כיפור ומבצע שלום הגליל. סבא יוסי יצא לקורס קצינים בשנת 1976 וסיים את השרות בדרגת רב סרן. סבא יוסי עבד בעיריית הוד השרון 23 שנים ויצא לגמלאות בשנת 2016.

סבתא פיורלה נולדה בתאריך 19.12.1949 בלוב עלתה לארץ עם הוריה מרים ורפאל גואטה. המשפחה של סבתא גם היא גרה במעברת אור יהודה. שנה באוהלים ו – 11 שנים בצריף. בשנת 1967 עברו לגור במבנה מגורים. סבתא פיורלה למדה בבית ספר סעדיה גאון והשלימה לימודים במגמת תפירה. סבתא פיורלה עבדה כל השנים בבתי מלאכה לבגדים. סבתא פיורלה למדה ספרות עד היום היא מספרת את סבא יוסי.

סבא יוסי וסבתא פיורלה הכירו בשנת 1969 והתחתנו בתאריך 16.8.1970 לסבא יוסי ולסבתא פיורלה נולדו שלושה ילדים: יעקב 2.7.1971, מירי 31.12.1974 ורפי 11.1.1979 המשפחה של סבא יוסי וסבתא פיורלה גרו באור יהודה משנת 1970 עד שנת 1983 בשנת 1973 עברה המשפחה לבאר שבע עד שנת 1976

מירי נולדה בבאר שבע.

משנת 1983 עד 2010 גרה המשפחה באלפי מנשה. מינואר 2010 עד היום סבא וסבתא גרים בצור יצחק, כאשר ילדיהם יעקב גר עם אשתו אשרת ושחר בהרצליה. רפי גר עם אשתו לירון, ליאל ונועם בראש העין. מירה ושלומי הורי גרים איתנו עידו, איתמר והילה בגדרה.

אמא מירה… דור V

אמא מירי/מירה נולדה כאמור ב-31.12.1974 בבאר שבע ובשנת 1976 עברה לגור עם ההורים באור יהודה יחד עם האח יעקב. לאחר גן הילדים למדה מירה בבית ספר יסודי "במעלה" באור יהודה עד שנת 1983. בתאריך 25.10.1983 עברה מירה עם ההורים לגור באלפי מנשה  שבשומרון. מירה למדה בבית הספר היסודי "צופה שרון" עד שנת 1986. בספטמבר 1986 אמא התחילה ללמוד בחטיבת ביניים "חצב" וסיימה את כיתה ט בשנת 1989. בספטמבר 1989 התחילה אמא ללמוד בבית הספר "ויצו צרפת" בתל אביב במגמת אופנה.

אמא סיימה את הלימודים ביוני 1992 בהצטיינות. אמא התגייסה לצה"ל ושירתה בחיל הים בקומנדו הימי (שייטת 13)

משפחת דוידוביץ'- דורות ראשונים.

שלום וליזה דוידוביץ נולדו בתחילת המאה העשרים וגרו בפולין. בשנת 1944 נולד סבא שלי, הנרי צביקה, שעלה לארץ עם הוריו מרוסיה בשנת 1948. סבא צביקה גר בבאר שבע ועבד בק.מ.ג (קריה למחקר גרעיני בדימונה) בשנת 1972 התחתן עם סבתי ציפי.

סבתא ציפורה נולדה במצרים בשנת 1950 להוריה מוריס ואלגרה ירחי. עלתה לארץ עם הוריה בשנת 1956 גדלה והתחנכה בבאר שבע ובשנת 1972 התחתנה עם סבי צביקה. סבא צביקה יצא לגמלאות מק.מ.ג בגיל 65. בגיל 71 בשנת 2014 נפטר לאחר ייסורים רבים. ז"ל סבתא ציפורה עבדה כמזכירה רפואית בבית חולים סורוקה בבאר שבע ולאחר מכן עד לפני כחודשיים עבדה כרכזת ניהולית באוניברסיטת בן גוריון ויצאה לגמלאות בגיל 67.

שלום (שלומי) דוידוביץ' אבא שלי.

אבא נולד ב-12.5.74 להוריו ציפי וצביקה דוידוביץ' אבא הוא הבן הבכור, לאחריו נולדה האחות (הדודה שלי) אושרת, לאחר מכן האח דורון (הדוד שלי) בגיל 2 עברה המשפחה של אבא לערד ובגיל 7 חזרה המשפחה לבאר שבע. אבא למד בבית הספר היסודי "מולדת" בבאר שבע ולאחר מכן עבר עם כל הכיתה לבית הספר החדש "אשכול" בכיתה ט אבא התחיל ללמוד בבית ספר מקיף ו' בבאר שבע.

בגיל 19 אבא התגייס לצה"ל ושירת כלוחם בחטיבת "גבעתי" לאחר השחרור מהצבא אבא התחיל ללמוד הנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת בן גוריון ובסיום הלימודים התחיל לעבוד באלתא באשדוד כמהנדס. בגיל 30 התחתן עם אמא שלי מירה בתאריך 20.4.05. לאחר שנה נולדתי אני עידו בתאריך 5.5.06 בבי"ח סורוקה בבאר שבע. בשנת 2008 עברה כל המשפחה לגור בגדרה ברחוב האורן 4. לאחר כ-5 שנים נולד איתמר בבי"ח קפלן ברחובות בתאריך 15.2.2011 לאחר מכן נולדה הילה בבי"ח קפלן ברחובות בתאריך- 8.4.2012.

אני עידו דוידוביץ' דור vi

נולדתי בתאריך 5.5.06 בבית חולים סורוקה בבאר שבע להורי שלומי ומירה דוידוביץ'. עד גיל שנתיים גרתי עם הורי ברחוב אשר ברש בבאר שבע. כאמור בשנת 2008 עברנו לגור ברחוב האורן 4 בגדרה. בהתחלה נכנסתי לגן "ילדודס" בגדרה בדיוק מול הבית. לאחר מכן עברתי בשנת 2011 ללמוד בכיתה א בבית ספר "הבילויים" בגדרה ומאז אני לומד כאן.

אני אוהב לשחק במחשב, בהתעמלות קרקע, לשחות בבריכה  ולשחק כדורגל. אני כעת נמצא שנה ראשונה בתנועת הצופים בשבט שחר. אני אוהב לאכול את הקוסקוס של סבתא פיורלה ואת הקבבים שסבא יוסי מכין. אהבתי מאוד את הנודלס שסבא צביקה ז"ל היה מכין, אני אוהב לאכול את האוכל של אמא מירה. אני גם אוהב את ההמבורגרים שאבא מכין על הגריל.

איתמר לומד בגן פרג ובשנה הבאה יעלה לכיתה א. הילה בגן ברוש ותמשיך גם בשנה הבאה…אנחנו גרים ברחוב המרגנית 20 ובסך הכל טוב לנו מאוד בבית. לכל אחד יש חדר משלו (עם כל הריהוט הנדרש), איתמר: אוהב ללכת לים הילה אוהבת לשחק בחול, איתמר אוהב גם לראות תכניות בטלוויזיה, איתמר אוהב לאכול אבוקדו ובאופן כללי אוהב לאכול כמעט הכל. הילה: אוהבת רק שניצלים וצ'יפס הילה אוהבת מאוד בנוסף לצייר הילה אוהבת לשחק בחול.

שכונת מגורים ארעית

”כשיש לך כשל בחיים אל תאשים אחרים. עליך לבדוק את עצמך.“