סבא ואמו במלחמת ששת הימים

אני ליהי מתעדת את סבא דני
סבא (דני) צעיר עם חבריו
במקלט הממשלה

שמי דני נולדתי בשנת 1945 בבית החולים "הדסה ירושלים" שבירושלים. השנה  אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם נכדתי ליהי. התכנית "הקשר הרב דורי" ריגשה אותי מאוד. דרך הסיפורים להיזכר בילדות. נהניתי מאוד בשיחות עם נכדתי ליהי.

מלחמת ששת הימים

"מלחמת ששת הימים הייתה מלחמה שנערכה מבוקר 5 ביוני עד ליל 10 ביוני 1967 (כ"ו באייר – ב' בסיוון ה'תשכ"ז), בין ישראל לבין מצרים, ירדן וסוריה, שנעזרו במדינות ערביות נוספות: עיראק, ערב הסעודית, לוב, סודאן, תוניסיה, מרוקו ואלג'יריה. המלחמה החלה במכה מקדימה ישראלית על חיל האוויר המצרי, לאחר תקופת המתנה מתוחה, שבה נעשו ניסיונות להימנע ממלחמה. במהלך המלחמה כבשה מדינת ישראל שטחים נרחבים בסיני, רצועת עזה, רמת הגולן, יהודה ושומרון ומזרח ירושלים. השטח הכולל שנכבש גדול פי שלושה משטחה של מדינת ישראל לפני המלחמה". (ויקיפדיה)

במקלט במשרדי ראש הממשלה

ביום שפרצה המלחמה החיים היו עדיין כסדרם ואנשים הלכו לעבודתם כרגיל. ברגע אחד התחילו אזעקות לקריאה לרדת למקלטים. אני זוכר, שהייתי צריך לנסוע לאסוף את אמי מעבודתה. אימי עבדה בירושלים, במשרד ראש הממשלה. כאשר הגעתי לשם התחילו ההפגזות ולא היה ניתן לצאת החוצה, אז היינו צריכים להישאר במקלט של משרדי ראש הממשלה. שם דאגו לכל מחסורנו עד שהייתה הפוגה, עד שיכולנו לחזור הביתה.

סבא דני וחבריו בצעירותו

%d7%93%d7%a0%d7%99-%d7%a6%d7%a2%d7%99%d7%a8

סיום המלחמה, ישראל כבשה מידי סוריה את רמת הגולן וחלק מהר החרמון. ישראל כבשה מידי ירדן את שטחי יהודה ושומרון, כולל מזרח ירושלים והעיר העתיקה וכבשה מידי מצרים את חצי האי סיני, מצרי טיראן ורצועת עזה.

עם סיום מלחמת ששת הימים מהרנו מיד לנסוע ולבקר במקומות הכבושים. הלכנו לבקר בכותל המערבי, בקבר רחל, בגבעת התחמושת ועוד מקומות שנכבשו.

ליהי הנכדה: ברצוני לספר שנהניתי להכיר את סיפורי הילדות של סבי.

סבא דני: וברצוני לספר שתכנית "הקשר הרב דורי" ריגש אותי להיזכר בילדות. נהניתי מאוד בשיחה עם נכדתי ליהי.

הפגזות
פיצוצים

מלחמת ששת הימים
מלחמת ששת הימים הייתה מלחמה שנערכה מבוקר 5 ביוני עד ליל 10 ביוני 1967 (כ"ו באייר - ב' בסיוון ה'תשכ"ז), בין ישראל לבין מצרים, ירדן וסוריה, שנעזרו במדינות ערביות נוספות: עיראק, ערב הסעודית, לוב, סודאן, תוניסיה, מרוקו ואלג'יריה.

”הייתי צריך לנסוע לאסוף את אמי מעבודתה “