נורי נוריאל ופעילותו במוסד

מפגש הצגת תוצרי המפגשים
נורי עם תלמידי הפרוייקט
מוסד

הייתי במוסד במשך שנה בגיל 19 (בשנת 1958).

הגעתי למוסד מאחר ובצבא הייתי בצנחנים ובקומנדו והיה לי חבר שעבד במוסד. הוא המליץ שיעסיקו אותי במוסד. קבלו את הצעתו והחליטו לבדוק אם אני מתאים. חקרו את כל מי שקרוב אלי, המשפחה, החברים וכו'. תחקרו גם אותי ועברתי את הבחינה והתחלתי לעבוד במוסד.

במהלך עבודתי כסוכן, הייתי מעביר מכתבים לאנשים בארץ, כדי לשמור על קשר עם החברים המשפחה וכן דרך האחראי שלי, שהיה מפקח עליי ובודק שאני עושה הכל כראוי.

במהלך חיי נפגשתי עם יצחק רבין ראש הממשלה לשעבר ועם יגאל ידין שהיה מפקד הצבא בימי מלחמת העצמאות.

סיפור אחד: הייתי בקלן שבגרמניה במסעדה והזמנתי עוף צלוי ושם אכלו בידיים. לכן, מביאים גם צלחת עם מים ולימון, לניקוי הידיים לאחר האכילה. אני, שהייתי במסווה ערבי, ביקשתי סכין ומזלג כי לא רציתי לאכול בידיים. שני ישראלים שישבו לידי אמרו שאני מסריח ולעגו לי שלא נאה לי לאכול עם הידיים והם התחילו לקלל אותי ואני פשוט התעלמתי מהם.

סיפור שני: הייתי בפרנקפורט במועדון לילה והושמע השיר הורה. התרגשתי מאוד כי בבית כל הזמן רקדתי הורה, בגלל שאחותי מדריכת ריקודי עם. אבל לצערי, לא יכולתי לרקוד, כי הייתי במסווה ערבי.

אנחנו אהבנו לשמוע על סיפוריו של נורי על המוסד. הוא סיפר לנו 2 סיפורים מאוד מעניינים ומצחיקים.

המוסד