מתנדבת ולומדת כדי שאוכל לתרום יותר

שרי וחני לומדות ונהנות
גביע קידוש

נולדתי בתל אביב בחודש אב תש", אחרי הקמת מדינת ישראל.

קוראים לי שרה על שם סבתא שלי, אימא של אמי שעלתה בגפה לארץ עם ילדיה. בעלה נשאר בעדן שבתימן, התחתן בשנית עם אישה צעירה והקים משפחה נוספת. שמות ילדיו מנשואיו השניים זהים בהרבה לשמות ילדיו מנשואיו הראשונים.אמי, שהייתה הבכורה, הייתה הפעילה ביותר בגידול שאר אחיה ואחיותיה. עוד בעדן היא עסקה בצורפות ובבניה, וכך עזרה לאביה בהנהגת המשפחה.לאחר עלייתה בשנות השלושים הקימה משפחה, ילדה בן ובעלה טבע בים. לאחר מכן התחתנה בשנית ונולדתי אני ואחותי.
המצב בארץ היה קשה. זו הייתה תקופת הצנע והאוכל היה מתוקצב ע"י המדינה. אבי עבד כפועל בניין ואמי עבדה במשק בית אצל אנשים, להשגת פרנסת המשפחה.
גרנו בכרם התימנים בקומת הגג והשירותים היו מחוץ לבית המגורים. וכל הזמן היו הפגזות מכוון יפו.לאחר מכן עברנו לגור ביד אליהו בתל אביב, למדתי בבית ספר "החיל" שמונה שנים ועברתי ללמוד בתיכון אורט בני ברק. משם עברתי לסמינר תלפיות בתל אביב .התמחיתי במקצועות האופנה. עבדתי בנהריה בתקופת מלחמת ששת הימים. כל האזור נקרא 'יישובי ספר'. לימדתי 4 שנים ומשם עברתי לראש העין ועבדתי שם 6 שנים. בהמשך עברתי ללמד ביבנה תקופה של 24 שנים ויצאתי לפרישה מוקדמת בשנת 1998.

בשנת 1977 חליתי במחלה קשה. אושפזתי בבית חולים איכילוב ובבית לוינשטיין. ברוך ה' הבראתי. הרופאים ניבאו לי כ-80% נכות והצלחתי להרפא בעזרת כוח האמונה והרצון לחיים.

ברוך ה' היום אני עסוקה בעבודה בהתנדבות בשמיעת הרצאות טיולים ועובדת באוניברסיטת בר אילן.
עם פרישתי מעבודה הרגשתי כעין ריקנות והחלטתי להירשם למספר חוגים באוניברסיטת בר אילן. בין היתר נרשמתי לחוג של טיולי ארץ ישראל טיילתי ברחבי הארץ ונהניתי מאוד. בשנת 2003 קיבלתי התקף לב. ברוך ה' הבראתי. באותה תקופה משנת 2000 ועד היום אני עובדת כאחראית בחינות באוניברסיטת בר אילן. עבודה זו היא עבודה תקופתית בהתאם למבחנים של האוניברסיטה.

ההתנדבות שלי: בנוסף לעבודה שלי, החלטתי להתנדב בשאר הזמן. הופניתי ע"י עיריית בת ים לבית ספר אורות התורה. מנהל בית הספר הציע לי לעבוד בספריה ולפתוח את ספריית בית הספר. עבדתי בספרייה כ-5 שנים. נהניתי מאוד בעבודה בספרייה עם התלמידים. בשנת תשע"ג אני עובדת עם תלמידים יחידניים בעזרה במקצועות עברית ובחשבון.

שרי חלוצת הלומדות בקבוצתה

זו השנה השנייה שאני לומדת בתכנית הקשר הרב דורי בבית הספר. החלטתי ללכת ללמוד מחשבים כדי שאוכל להיעזר במחשב בעבודה שלי בספריה, וזה טוב גם בשבילי.

יישובי ספר
יישובים שנמצאים בשטחים שקרובים לגבול ויש חשש של פגיעה מאוייבים.