משפחת קסוס טלפר – שתי משפחות מעולמות שונים

אורי וסבתא בתכנית קשר רב דורי
מתעדים סיפור אורי וסבתא
שתי משפחות מעולמות שונים

אורי וסבתא משתתפים השנה בתכנית הקשר הרב דורי ומעלים את סיפורו של סבא. סבא וסבתא היגיע מעולמות שונים ואנו מביאים את סיפורו של סבא קסוס.

העלייה של סבי לארץ

משפחתו של סבי עלתה לארץ ממרוקו בשנת 1955. בשנה זו החלה העלייה הגדולה של יהדות מרוקו לישראל. עד לעלייתו לארץ, סבי למד בבית ספר צרפתי במרוקו.

עם הגעתם לארץ משפחתו של סבי עוברת לבאר שבע למעברה חדשה שנקראה מעברת חצרים בגלל קירבתה לקיבוץ חצרים. באותו זמן הגיעו המון המון עולים ולא היו מספיק דירות בישראל לשכן אותם לכן הקימו צריפים שבהם יגורו זמנית האנשים עד שיבנו מספיק דירות, אליהם יועברו תושבי המעברות.

בתים ראשונים בבאר שבע

מתוך אתר ההיסטוריון אריה רפפורט "באר שבע תחילתה של הסטוריה חדשה

תמונה 1

סבי ואחיו נרשמו ללימודים בבית ספר בבאר שבע וכל בוקר היו הולכים ברגל מהמעברה לבית הספר בדרך ארוכה של שעה הליכה, גם בחורף תחת גשם וקור ואף ילד לא התלונן.

סבי התגייס בשנת 1958 לצבא ביחידת הנח"ל  יחד עם החברים שלו מהצופים. הגרעין שלו היה מיועד לקיבוץ חצרים. חצרים: "הקיבוץ הוקם במוצאי יום כיפור בשנת 1946 על אדמות קלטה כחלק מ־11 הנקודות, על ידי הכשרת הצופים ג'. לאחר ההקמה התגוררו ביישוב כחמישים איש". (ויקיפדיה).

עם סיום  השרות הצבאי בנח"ל, התחיל סבא לעבוד בבנק ובערב השלים את לימודיו. בהמשך פגש את סבתי ויחד בו בית בישראל.

תלמידי הכתה והסבים והסבתות בתכנית הקשר הרב דורי בתמונה משותפת בסיור בבית התפוצות

גרעין