משפחת אברהם מכרכור

בת מיצבה של ענבל
אני ואמא שלי שרה אברהם מכרכור
הקשר שלי עם המשפחה שלי.
שמי עליזה לוי חברוני בת סעדיה ושרה אברהם מכרכור. נולדתי בארץ בחדרה בשנת 1946 ,כעת אני גרה בזכרון יעקב .
הורי עלו מתימן בשנת ה40- להקמת המדינה והם בני נוער שהבריחו אותם מתימן בכדי לא להתאסלם. המדיניות בתימן כלפי ילדים יתומים הייתה או שחוטפים אותם, או שמאסלמים אותם.
לכן הורי עלו לארץ בעזרת הסוכנות היהודית וקבלו עבודה בסלילת כבישים ובנית בתים. כבני נוער הם נשלחו לעבודה בכרכור.
הורי נישאו והקימו את ביתם בכרכור. אני בתם הבכורה. להורי ולי עוד 6 אחים ואחיות. אבי ואימי עבדו בשער מנשה במשך 40 שנה עד צאתם לפנסיה.
אבי ז"ל כאיש שורשי, מעשי , וחכם מאוד הבין שעתיד בתו חשובה לו ושלח אותי ללמוד להיות מורה. הוא ראה בזה מקור לגאווה גם שהפרנסה הייתה קשה.
בילדותי רקדתי ועסקתי בספורט.  לימים למדתי במכון וינגייט כמורה לחינוך גופני. עבדתי כמורה לחינוך גופני כ-40 שנה בחדרה.
עשר שנים שאני גמלאית מטיילת, מתעמלת ומאוד נהנית מהחופש ומהנכדים. בעזרת תלמידי בית ספר נילי ברצוני להודות לאמיר הריס וליואב מידן שעזרו לי בלימוד הכרת המחשבים. תודה על הסבלנות, התמדה והרצון הטוב לתת.
לסיום ישר כח למורה ענבל ברגב על התכנית המוצלחת. תודה על הטיולים לבית התפוצות ועל הקשר החם שלך עם קהילת הגמלאים.
 בברכה חמה ותודה.
לוי חברוני עליזה