מלחמת שלום הגליל

אנדרה ומוריו שוהם ולידור
צו 8 שקיבל אנדרה
המלחמה שהובילה לשקט בישובי הצפון

בגבול הצפוני. ירי הקטיושות על תושבי גבול הצפון נמשך למעלה מחודש ימים ולילות, ירי זה אילץ את התושבים ובייחוד הילדים לשהות במקלטים ללא יום אור, ללא משחק עם חברים בגן המשחקים ועוד למעלה מחודש ימים.

הימים במקלט היו ימים קשים מאוד, המבוגרים הבינו יותר את חומרת המצב וניסו להגן על ילדיהם, אך הילדים הקטנים בכו רבות.
בוקר אחד, בשעה מוקדמת מאוד, קיבלתי צו 8 זהו צו גיוס חובה למילואים. נרתמתי מיד, ללא כל היסוס למשימה והצטרפתי ליחידה שלי. למחרת קבלת הצו, בשעות הקטנות של הבוקר היחידה שלי חצתה את הגבול דרך ראש הנקרא, בסביבות השעה תשע וחצי הגענו ליישוב לבנוני ראשון הנקרא "צור". התקבלנו למקום בירי תותחים ומרגמות, צה"ל הגיב וניטרל את מקום הירי, תוך כדי התקדמות גילינו שהמחבלים מחזיקים את תושבי לבנון ומוסיפים על מעשיהם הנפשעים, כל תגובה מצד תושבי לבנון הייתה מתקבלת באיומים וברצח.
ביום השני הגענו ליישוב השני, לעיר "צידון". בעיר זו התמקמנו במבנה של בית חולים נטוש שהפך להיות בסיס צבאי. משם יצאנו לפעולות שונות ואף לטובת האנשים המקומיים שסבלו ממצור המחבלים שהשתלטו על המקום.
לדעתי, מלחמת לבנון ומבצע שלום הגליל, היו טובים וחשובים. היה חשוב והכרחי משום שאחרי מבצע זה, היה שקט לתושבי הצפון לתקופה יחסית ארוכה עד ש…."
מלחמת שלום הגליל, מלחמת לבנון הראשונה:
"מלחמת לבנון הראשונה (שמה הרשמי בתחילתה: מבצע שלום הגליל, ובראשי תיבות: מבצע של"ג) התרחשה ברובה בשטח לבנון בין ישראל לסוריה ולארגוני טרור פלסטיניים שישבו בלבנון, וביצעו פיגועים בישראל ובמדינות נוספות. מבצע שלום הגליל נערך בין 6 ביוני 1982 ל-29 בספטמבר 1982. לחיילים ששירתו בתקופה זו הוענק אות מערכת שלום הגליל". ויקיפדיה

מלחמת לבנון הראשונה
מלחמת לבנון הראשונה (שמה הרשמי בתחילתה: מבצע שלום הגליל, ובראשי תיבות: מבצע של"ג) התרחשה ברובה בשטח לבנון בין ישראל לסוריה ולארגוני טרור פלסטיניים שישבו בלבנון, וביצעו פיגועים בישראל ובמדינות נוספות. מבצע שלום הגליל נערך בין 6 ביוני 1982 ל-29 בספטמבר 1982. לחיילים ששירתו בתקופה זו הוענק אות מערכת שלום הגליל.

"אם תרצו אין זו אגדה"
כל מה שתרצו מאוד בחיים, אם רק תשקיעו תצליחו