מכפר חיטים לבית ספר לאחיות

אני, תכלת ועדי מכינות את המצגת
נירה בצעירותה
גדלתי בכפר חיטים ובבגרותי למדתי בבית ספר לאחיות

אני נולדתי בארץ בשנת 1936 במושב כפר חיטים בגליל התחתון ליד טבריה, להורים יוצאי בולגריה שעלו בשנת 1933 כגרעין של השומר הצעיר. אבא שלי הגיע לארץ בנישואין פיקטיביים הביא שלוש נשים בצורה הזו והשלישית הייתה אמא שלי.  תמונה 1

אני סיימתי את לימודי התיכון בכפר ומאוד רציתי ללמוד בבית ספר לאחיות. לכן עזבתי את המושב ונרשמתילבית הספר לאחיות באסף הרופא. אחרי גמר הלימודים נשלחתי לפתוח בית חולים ליד טבריה- בית חולים"פורייה".

אחר שנה נשלחתי לנצרת לפתוח בית חולים. לאחר מכן עברתי לתל אביב וניהלתי את מחלקות הילדים, במקביל למדתי מנהל חינוך וניהול. בשנת 1960 התנדבתי להקים בית חולים "ברזילאי" באשקלון בעזרתחברות נוספות. נשארתי באשקלון מאחר ושם התחתנתי בשנת 1964. בעלי ניצול שואה יליד פולין עלה לארץ ב1947. האוניה שעליה עלה נתפסה בנמל חיפה והם הוחזרו לקפריסין. אחרי חצי שנה שוחררו 500 ילדים בעקבות לידת נסיכת אנגליה. הם הגיעו לעתלית ונשלחו לקיבוצים. בעלי נשלח לקיבוץ "הזורע". יש לי שלושה ילדים: חיים אורי ונירית, ושמונה נכדים.

לצפייה בסיפור החיים בסרטון לחץ כאן

נירה דמב

נישואין פיקטיביים
נישואין לא אמיתים שמטרתם היתה לעזור לנשים לעלות לארץ ישראל מכיוון שהאנגלים לא הרשו לנשים רווקות לעלות לארץ.

”"אם תירצו אין זו אגדה", בנימין זאב הרצל, (מי שמאמין ורוצה תמיד מצליח)“