מי את סבתא עדי?

שיעור אמנות - קשר הרב דורי בשנה הקודמת
תמונה בהיותי מורה בבי"הס וייצמן, הרצליה
הגשמת חלום

סבתא נולדה לאחר מלחמת העולם השנייה, בשנת 1946בבוקרשט ברומנייה להורים ממוצא פולני שהיו פליטים ברומנייה. לאחר המלחמה הם חזרו לפולין ומשם עלו לישראל בשנת 1950. הם הגיעו לעיר הרצליה ושם גדלה סבתי ומשפחתה.

לאחר שסבתא סיימה תיכון התגייסה לצבא ושירתה בחיל התותחנים בתפקיד פקידת מפקד הבסיס, החליטה סבתא להגשים את חלומה ולהיות מורה בישראל. היא סיימה את לימודיה בסמינר הקיבוצים. היא למדה חינוך באוניברסיטה בירושלים ומאוחר יותר המשיה ולמדה קורס מנהלים באוניברסיטת תל-אביב. היא הייתה במערכת החינוך 40 שנה, כמחנכת וסגנית מנהלת בבית ספר יסודי.

תמונה צולמה בהיותי מורה, תשמ"ט, בבי"הס וייצמן, הרצליה

%d7%9c%d7%a4%d7%99%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%95%d7%a8%d7%94-768x535

מלחמת ששת הימים, סבתא עמדה להינשא, פרצה מלחמת ששת הימים. "מלחמת ששת הימים הייתה מלחמה שנערכה מבוקר 5 ביוני עד ליל 10 ביוני 1967 (כ"ו באייר – ב' בסיוון ה'תשכ"ז), בין ישראל לבין מצרים, ירדן וסוריה, שנעזרו במדינות ערביות נוספות: עיראק, ערב הסעודית, לוב, סודאן, תוניסיה, מרוקו ואלג'יריה. המלחמה החלה במכה מקדימה ישראלית על חיל האוויר המצרי, לאחר תקופת המתנה מתוחה, שבה נעשו ניסיונות להימנע ממלחמה. במהלך המלחמה כבשה מדינת ישראל שטחים נרחבים בסיני, רצועת עזה, רמת הגולן, יהודה ושומרון ומזרח ירושלים. השטח הכולל שנכבש גדול פי שלושה משטחה של מדינת ישראל לפני המלחמה".

סבא גוייס למלחמה והיה חשש לחיו. סבא נלחם בחצי האי סיני, המפקד היה אריק שרון. לאחר מלחמה מהירה  שנמשכה שישה ימים, זכה צה"ל לניצחון גדול על שלוש מדינות ערב: מצריים ירדן וסוריה. במהלך מלחמה זו נכבשו עבר הירדן, הגולן וירושלים המזרחית והכותל חזר לידינו. למזלנו סבא חזר בריא מהמלחמה והחתונה התקיימה כמתוכנן , השמחה הייתה גדולה!

בחיים יש הרבה הפתעות, אף פעם לא לוותר ולהאמין בעצמך.

מתן: שמחתי ונהניתי ללמוד דברים חדשים עליך במהלך המפגשים

סבתא עדי:היו לי רגעים נפלאים את, במהלך מפגשי תכנית "הקשר הרב דורי". נהניתי משתוף הפעולה והצחוקים המשותפים, הראית סקרנות ועניין לכל ספורי וגרמת לי אושר רב.

אין דבר העומד בפני הרצון!
אם אדם רוצה דבר עד מאוד ומתמיד ברצונו לכל אורך הדרך, בסופו של דבר הוא ישיג את מבוקשו.