מישהו מצא את הצלחת הוורודה שלי?

טל (שלישית) וסבתא דליה
סבתא דליה בצעירותה
מעשה בצלחת וורודה שקיבלה סבתא דליה בילדותה

כשהייתי ילדה בת 4 בגן ילדים ביקשו מההורים להביא צלחות כשכל ילד יאכל את ארוחת הבוקר בתוך הצלחת הפרטית שלו .
אמא שלי שמחה מאוד על הרעיון, וקנתה לי צלחת וורודה שקופה עם פרחים, מאוד מיוחדת לטעמי.
הייתי הילדה הכי מאושרת בעולם.

תמונה 1
אכלתי בצלחתי האהובה יום אחרי יום וארוחת הבוקר בגן הייתה נעימה וטעימה בזכות הצלחת שכה אהבתי וקיבלתי מאימי.
אחרי כמה חודשים אמא החליטה להעביר אותי לגן אחר, הסיבה הייתה שהגן שלי היה רחוק מאוד מהבית שלנו. באותה תקופה כולם היו הולכים לגן ברגל ולאמא שלי היה מאוד קשה, ללכת בכל יום את המרחק הגדול. חששתי מהמעבר לגן החדש והייתי עצובה להיפרד מחבריי בגן.

אולם החפץ המשמעותי שלי, הצלחת הוורודה, חשבתי שלפחות היא תבוא איתי לגן החדש. אך לצערי, אמא שלי בכלל לא חשבה על הצלחת שנשארה לבדה בגן הישן. אמא היתה עסוקה בהעברתי לגן החדש מהר ובלי יותר מידי צרות ומכאובים.
את הצלחת השארנו בגן הישן!
זאת הייתה אבדה בשבילי.
יום יום הייתי בוכה ומבקשת מאמא את הצלחת שלי.
והתשובה של אמא שלי הייתה: "אין בעיה אני אביא לך את הצלחת".

לאמא כנראה לא היה ממש זמן ועניין הצלחת לא היה חשובה עבורה, שהרי מדובר בצלחת פשוטה. אמא לא הבינה שהצלחת עשויה להקל על המעבר שלי.

הימים עברו ולא קיבלתי את הצלחת הוורודה האהובה שלי.
כל פעם שעברנו ליד הגן הראשון שלי ואפילו שגדלתי והייתי כבר בחורה נזכרתי בצלחת היפה הוורודה עם הפרחים שהייתה לי. היו לי מלא פרפרים בבטן מכיוון שלא קיבלתי את הצלחת שאמי הבטיחה לי. היה לי עצוב וכואב. כעסתי על אמא שלא התעניינה בצלחת ולא עמדה בהבטחתה להחזיר אותה אליי.
עם הזיכרון הזה אני מסתובבת כבר שנים.
אז מי שפעם יגיע לגן שלי הישן, אנא חפשו צלחת וורודה עם פרחים ותחזירו לי אותה.