מילדה לסבתא

סבתי לאה וסבי חנן איתי

בילדותה אהבה לשחק 5 אבנים, לקפוץ בחבל ומחבואים.
החוויות המיוחדות שהיא זוכרת מהילדות הן:
  • נסיעה בכרכרה לחוף הים ושהייה בצריף שעל החוף.
  • הנחל, שזורם בתוך העיר, עלה על גדותיו ושטף את כל העיר.
סבתא לאה נישאה לסבא חנן בתאריך 3 באוגוסט 1961 ונולדו להם שלושה ילדים: ליאורה, מאירה ואבי. כעת יש לה ששה נכדים: הגר ורותם, עמיחי, זהר, יהלי ואפרת. סבא חנן נפטר בגיל 80 בתאריך 11 באוקטובר 2014. הם היו נשואים 53 שנים וזה לא הספיק להם, הם היו רוצים עוד…
מנהגים מהבית:
משמעות השבת במשפחתנו היא התקבצות המשפחה לארוחה משפחתית ביום שישי בערב. מיום חמישי מתחילים להיערך לשבת: עושים קניות וביום שישי מבשלים את הארוחה. בשבת אופים חלה ל"מוציא", יין טוב לקידוש וראש המשפחה מקדש על היין וכולם שותים אחריו. המאכלים שאנו נוהגים לאכול בשבת הם מרק עוף צח עם אטריות וצלי בשר ואורז. מה שמייחד את השבת שלנו הוא המפגש המשפחתי והארוחה ביחד.
המנהגים שסבתא נהגה לעשות בפורים בילדותה הם: להכין משלוחי מנות לשכנים ולמשפחה, ללכת לבית הכנסת לשמוע את הקראת מגילת אסתר ולחלק לילדים דמי פורים. לא התחפשו בפורים כי לא היה נהוג אבל נהגו להכין עוגיות רבות ומיוחדות שרק בפורים היו מכינים וחיכו להן כל השנה. סבתא  הייתה רוצה לראות את אחד מנכדיה בתחפושת תוניסאית.
התחביבים של סבתא לאה: לרקום, ליצור בקרמיקה, לשחק ברידג', לתפור ועוד.
סבתי עלתה לארץ בגיל 18 ולכן לא הייתה בצבא.