מחוזות הילדות של סבא גידי

גידי ואני במסעדה
תמונת דיוקן מתעודת זהות ראשונה
תולדות חייו של סבא שלי

ילדות בקיבוץ
נולדתי בשנת 1946 בחיפה. הוריי, נחום ותאה ברנדס, שהו באותה תקופה בקיבוץ געתון (היום עברון) עם גרעין של יוצאי אוסטריה וצ'כיה. ב-1947 עלתה הקבוצה לעמק החולה וייסדה את קיבוץ נאות מרדכי.
איתן, אחי, נולד ב-1948 וב-1952 נולד עמית ז"ל.
אבי, נחום, שימש כמוכתר הקיבוץ, ועבד בחקלאות. לאחר שנתיים נשלח לסמינר הקיבוצים בתל אביב ללימודי הוראה והקים את בית הספר היסודי של הקיבוץ. אמי תאה עבדה בחקלאות, מטבח ובעוד תפקידים של המקום.
שנות ילדותי עברו כמו שאר הילדים בקיבוץ, בחינוך המשותף, חיים וחינוך במסגרת חברתית נפרדת מההורים.
עד כיתה ט' למדתי בבית הספר המקומי, ובתיכון עברתי לבית הספר האזורי בכפר בלום.

השירות הצבאי וחיים מקצועיים
ב- 1964 התגייסתי לצה"ל והתנדבתי לצנחנים. שירות של שנתיים וחצי כלוחם ומפקד. חודש אחרי שחרורי ב- 1967 פרצה מלחמת ששת הימים, בה נלחמתי בחזית סיני.
שבתי לקיבוץ לאחר המלחמה ועבדתי בצוות החקלאי. ב-1969 שימשתי כרכז חברת הילדים (כיתה ח' עד י"ב). ב- 1970 נישאתי לאילנה (סוקר), בת הקיבוץ. הוצע לי לנסות להשתלב בתעשיית ההנעלה של המשק בכוונה לצבור ניסיון לקראת לימודים מיועדים. בסוף 1971 יצאתי ללימודי ניהול ועיצוב תעשייתי בלונדון והשלמה בנושאי דיגום במילנו. מ- 1973 ועד 1987 שימשתי כמנהל המקצועי וחבר הנהלת המפעל "נעלי נאות", בשנות השמונים יזמתי שינוי תדמיתי למוצרים ולשם המיתוג "טבע נאות".
ב- 1974 נולדה רעות, בתנו הבכורה, וב- 1975 נולד אמוץ, אחיה.
ב-1987 עזבנו את נאות מרדכי ועברנו לקיבוץ חולתה. שלוש שנים לקחתי חלק בצוות העיצוב של "נעלי חולתה". מ-1990 גרנו בקריית שמונה וב-1999 עברנו לבית שבנינו בנוף כנרת ועסקתי בעיצוב המוצר.
ב-2004 נולד נכדי הראשון נווה, ב-2007 נולדה אלה, ב-2008 נולדה הדס וב- 2010 נולד אדם.

תשע"ו, 2016

נאות מרדכי הוא קיבוץ השוכן בצפון הארץ בעמק החולה, כ-5 ק"מ דרומית מזרחית לעיר קריית שמונה, בתחום השיפוט של מועצה אזורית הגליל העליון. הקיבוץ קרוי על שמו של מרדכי רוזובסקי שהיה פעיל ציוני בארגנטינה

מוכתר
הסמכות הבטחונית ביישוב לפני קום המדינה