מועדון הכח

יובל ומוניקה - נכד וסבתא
סבתא בצעירותה בארגנטינה
המחנה הארגנטינאי שמזכיר את היהדות לנערים יהודיים בארגנטינה

הסיפור מתחיל כשאבי ליטו ז"ל היה בן  שמונה עשרה וביחד עם קבוצה של חברים הוא המציא מקום מיוחד ליהודים שיכלו להעביר את הסו"פש בישביל לעשות ספורט ולהיות עם  יותר אנשים עם אותה דת למועדון הזה קוראים הכוח.
כשהייתי בת שנתיים באתי פעם ראשונה למועדון ולמשך שנתיים תמיד הלכתי בסופ"ש למועדון. במועדון היה הרבה דברים ספורטייבים היה שם חתירה כי היינו ליד נהר היה מגרשי טניס היה סופטבול כדורגל כדורסל ושחייה.

כשהייתי בת שתיים עשרה חברה שלי אמרה ל שעומד ליהיות מחנה קיץ של הכח כשרציתי להירשם אמרו לי שאני קטנה מדי ללכת . כעבור כמה שנים הייתי בת ארבע עשרה  סוף סוף הייתי גדולה מספיק כדי  להירשם למועדון. אני מאוד התרגשתי ללכת לחודש שלם בלי ההורים ועם חברים ועד הים אני חושבת שהמחנה עזר להתבגרות שלי.

באחד בפבואר  1963 יצאתי לתחנת הרכבת  בבאנוס איירס רטירו שמונה שעות עד לתחנת קורדובה בקורדובה כשהגענו לבסיס המחנה התחלנו ללהרכיב אוהלים במהלך החודש שרנו שירים סיפרו לנו מסורות יהודיות עשינו טיולי שטח שיחקנו הרבה עשינו משמרות לילה וקומזיץ

אחרי חודש שלם של הנאה חזרתי לבואנוס איירס  עם מלא חברים ומלא שאני איתם בקשר עד היום. המחנה הזה תמיד יהיה חלק ממה שאני היום ועד סוף חיי אני אזכור אותו.

העשרה
"קהילה יהודית ראשונה הוקמה בעיר בשנת 1862 וחבריה היו יהודים מבריטניה, מצרפת ומגרמניה. בארבעים השנים אחר כך הגיעו לעיר יהודים ספרדים מהמזרח התיכון ומהגרים ממזרח אירופה. בשנת 1888 מנתה האוכלוסייה היהודית כ-1500 נפש. בשנת 1849 התארגנו מוסדות יהודיים כחברא קדישא ובשנת 1897 הוקם הבית כנסת הראשון. בשנת 1909 נאמד מספר היהודים בכ-49,000 נפש. בין שתי מלחמות העולם התחזקה הגירה יהודית ממזרח ומרכז אירופה. בשנת 1970 מספר היהודים היה כ-380,000. מספרם ירד לכ-225,000 בשנת 1980.
מורות מובילות תכנית: ריקי באגר ולילית קניגסברג

קורדובה