מהחדר בעירק עד הטכניון בחיפה

יששכר בר-נס בקשר הרב דורי
תמונה מפנקס המילואים
יששכר בר-נס מספר על קורות חייו

נולדתי ב 21/10/1943 בצפון עירק בעיר סולמניה. בהגיעי לגיל 5 נשלחתי לחדר ושם למדתי לקרוא ולהתפלל.

בקום מדינת ישראל הורי קיבלו החלטה לעלות לארץ, ובסוף  דצמבר 1950 עזבנו את כל רכושנו ונסענו ברכבת לבגדד עם הלבוש בלבד. לאחר שהייה של שבועיים בבית הכנסת הגדול, ביום 17/1/51 טסנו לארץ דרך קפריסין, עם דרכון שעליו נכתב בצרפתית  la ce pace שפירושו ללא חזרה.

ברדתנו מהמטוס הועברנו לשער העליה ושיכנו אותנו באוהל. שם קיבלנו תלושי מזון, את האוכל קיבלנו לאחר עמידה ממושכת בתור. לאחר שלשה חודשים העבירו אותנו למעברת פחונים זרעין ליד קיבוץ יזרעאל. בשנת 1953 עברנו למעברת צריפים בגן יבנה.

בשנת 1958 סיימתי בי"ס יסודי ממלכתי בגן יבנה. למדתי בתיכון אורט רחובות במגמה מכניקה כללית, וסיימתי לימודי בשנת 1962 בהצטיינות.

באימון בגדנ

באימון בגדנ
באימון בגדנ"ע
באוגוסט 1962 התגייסתי לצה"ל ליחידת טילים קרקע קרקע, ולאחר שנה עברתי ברצף: קורס מכי"ם, בית ספר לקצינים והשלמה לקצין תותחנים. השתחררתי משרות סדיר בדרגת סגן בשנת 1965.
בסיום קורס קצינים

בסיום קורס קצינים

המשכתי לשרת במילואים והשתתפתי במלחמת ששת הימים, מלחמת ההתשה, מלחמת יום כיפור ומלחמת שלום הגליל הראשונה. בגיל 50 שוחררתי מצה"ל בדרגת רס"ן, תודה לאל.
לאחר סיום השרות הסדיר בצבא עבדתי שנתיים כמדריך גדנ"ע ולמדתי בערבים בקורסי הכנה לטכניון.
בשנת 1967 התחלתי ללמוד בטכניון בחיפה,סיימתי בשנת 1971 וקיבלתי תואר מהנדס מכונות.
עם סיום לימודי בטכניון עברתי לגור בחולון ועבדתי בתעשיה צבאית. תחילה כמתכנן ולאחר ארבע שנים מונתי כמנהל ייצור במפעל. במשך הזמן חליתי בדלקת פרקים, דבר שהקשה מאד על תפקודי ובשנת 1994 יצאתי מתעשייה צבאית לפנסיה מוקדמת. למדתי שנה אחת באוניברסיטת ת"א במסגרת הסבת אקדמאים להוראה, ובסיום קבלתי תואר מורה מוסמך למדעים.
עבדתי עשר שנים במכללה כמרצה להכשרת טכנאים והנדסאים.
ובאוגוסט 1965 הפסקתי לעבוד כמרצה, בגלל קשיים בעמידה וכתיבה על הלוח.
בתקופת הלימודים בטכניון התחתנתי עם חנה אשתי ונולדו לנו תודה לאל שלושה בנים. לאחר סיום בי"ס תיכון שרתו בניי בצה"ל ועם סיום השרות הצבאי למדו באוניברסיטה.
הבכור אדריכל, השני מתכנת מחשבים והשלישי כלכלן, תודה לאל.
היום, בשנת 2013, אני חי עם חנה אשתי ונהנה מכל מה שנתן לנו בורא עולם. לומד תורה ונהנה מהנכדים.

תלושי מזון
תוכנית ממשלתית המאפשרת למחזיקים בתלושים לרכוש תמורתם מזון, או מצרכים אחרים כפי שהוגדרו על ידי הממשלה. מדיניות זו ננקטת בדרך־כלל בזמן של מחסור במוצרים, כמו למשל בתקופות צנע או מלחמה.

la ce pace
ביטוי בצרפתית ללא חזרה