מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מברזלנות לבישול

חי מכלוף והנכדה ליאל
חי מכלוף בילדותו
שנים רבות הייתי קבלן בניין, אך עם השנים הפך הבישול לאחת ההנאות הגדולות בחיי

אני, חי מכלוף, נולדתי בשנת 1952 במושב יציץ שבישראל להוריי, שעלו מלוב ב-1947. 
 
תמונה 1
 דגל לוב
 מושב יציץ
תמונה 2
 
 
זיכרונות ילדותי מבית אבא ואימא
זכור לי, שבימי שני נהגו לשבת על מחצלת מקש, ואת הקוסקוס הגישו בקערה מרכזית: המרק מסביב לקוסקוס, למעלה הירקות, וככה אכלנו ישירות מהקערה. 
בתום הארוחה הגישו תה ערבי מרוכז מאוד, שבתוכו בוטנים ושקדים.
 
תמונה 3
 
זיכרונות מאירוע משמעותי  שהתרחש במדינת ישראל
התגייסתי  במחזור אוקטובר 70, וסיימתי מסלול רובאי 7. שרתי בצבא בגדוד 890 של הצנחנים.
במלחמת "יום-הכיפורים"  לחמנו בסיני. עקב המלחמה עכבו את שחרורי, ולכן השתחררתי בשנת 74.
לאחר המלחמה הוגדרתי כהלום-קרב,  ויש לי 17% נכות מצה"ל.
תמונה 4
 
הטבעתי חותם במדינת ישראל 
במשך שנים רבות הייתי קבלן בניין. בין השאר סייעתי בבניית בית-התפוצות ומבנים ציבוריים אחרים. 
 
תמונה 5
 תמונה 6
 בית התפוצות
 
"חי המבשל"
עוד משנות השישים (של המאה ה-20)  אני מבשל אוכל ביתי-מסורתי של העדה הטריפוליטאית.
עם השנים הפך הבישול לאחת ההנאות הגדולות בחיי, וכיום אני מבשל בכל הסגנונות ולכל המעוניין באהבה רבה.
יש לי בלוג באתר "תפוז"  בשם "חי המבשל" בנושא בישול, בו אני מציג מתכונים ותמונות.
כמו-כן אני נוהג לבשל ולחלק לנצרכים.
 
תמונה 7
 
זו דרכי…
אני מאמין בדרך ארץ, כבוד וערכים.
אני מלמד זאת את ילדי ונכדיי, והם נוהגים כדרכי.
 
 תמונה 8
 
 
סיפורו של חי מכלוף תועד על ידי  הנכדה ליאל אוחיון במסגרת תכנית הקשר הרב-דורי בבי"ס "הרצל" בהרצליה, בשנת הלימודים  תשע"ד (2013-4),  בהובלתה של הגב' אירית פררה
 
עיבוד ועריכה: גב' ורדה ברגמן, מתנדבת בית התפוצות
 

מילון

יָצִיץ
מושב בשפלה, כ-7 ק"מ מדרום לרמלה, בתחום המועצה האזורית גזר. משתייך לתנועת המושבים. שטחו כ-2,000 דונם. מקור השם בפסוק "הבאים ישרש יעקב, יציץ ופרח ישראל" (ישעיהו, כ"ז, ו'), ממנו נלקח גם שם המושב הסמוך, ישרש. המושב נוסד בשנת 1950 על ידי עולים מטריפולי, שהם וצאצאיהם מהווים עד היום את עיקר תושבי המושב. המושב נמצא בתהליכי פיתוח והרחבה.

ציטוטים

”אני מאמין בדרך-ארץ, כבוד וערכים. אני מלמד זאת את ילדי ונכדיי, והם נוהגים כדרכי.“

”יש לי בלוג בתפוז בשם "חי המבשל" בנושא בישול, בו אני מציג מתכונים ותמונות.“

הקשר הרב דורי