מאנקרה לישראל

ביום ההולדת 11 שלנו עם סבתא
סבתא רוזי בטיול על יאכטה
בסיפור מסופר על ילדותה סבתא שלנו, סבתא רוזי,

סבתא נולדה בטורקיה בעיר איסטנבול בשנת 1950 למדה בבית ספר תיכון לבנות והם היו 2 יהודיות בכל הבית ספר ובתור יהודיות קצת התנקמו בהם. בגיל 16 סבתא עשתה עלייה לארץ בשנת 1966.

עם משפחתה. הם גרו בעיר אשדוד כעולים חדשים. סבתא נכנסה לתיכון אשדוד והיה לקשיי שפה. סבתא עברה לאולפן נוער בעין שמר ללמוד את השפה ושם סבתא הכירה את סבא דניאל ז"ל, כשהוא התגייס לצבא הגנה ישראל. בגיל 18 סבתא רוזי וסבא דניאל התחתנו וחיו בקיבוץ עין שמר.

אימא שלנו דקלה נולדה בקיבוץ עין שמר בשנת 1989. סבתא אהבה בילדותה לשחק את קלאס כי זה משחק חברתי מאוד וגם קפיצה בחבל ומחבואים.

סבתא הבכורה במשפחה ויש לה אח שקוראים לו אליעזר והוא קטן ממנה ב-4 שנים. לאבא של סבתא קראו מנחם והוא היה חייט למעילי נשים. לאמא של סבתא קראו פורטונה והיא הייתה תופרת בבית שמלות נשים. לכן לסבתא שלי יש כישרון מצוין בתפירה והיא עושה לנו תיקונים ותופרת לנו בגדים יפים ונאים.

סיני ותומר יצחק פור: סבתא שלי הייתה ילדה נאת מראה, טובה וטיפ טיפהה שובבה.

חייט
חייט או תופר הוא מקצוע עבודת כפיים ואומנות בתחום עיבוד האריגים . חייטים הופכים בדים מסוימים לבגדים, באמצעות חיתוכם ותפירתם. מתוך ויקיפדיה

”למדנו מסבתא שלא צריך לוותר ולהתייאש לעולם משום דבר.“