לחייך למרות הכל

סבתי בלה סבן ואני רוני חרוש בביתה בעכו
סבתי בלה סבן בצעירותה
סיפור חייה של סבתי בלה

שמי בלה, נולדתי בשנת 1937 בעיר טנג'ר שבספרד להורי ששמם היה מיכאל ורינה סבן.

בגיל 13 עליתי לארץ ישראל דרך צרפת באוניה ששמה נגבה. בהתחלה מיקמו אותנו במעברות באזור העיר נתניה, החיים במעברה לא היו קלים ולאחר בערך כשנה עברנו לעכו והצטרפנו למשפחתנו המורחבת שגרה שם.

אבי שידך אותי לבעלי לעתיד ששמו היה שמעון גיגי, שמעון היה בנם של חבריהם של הורי, כך קרה שלפני גיל 15 כבר הייתי נשואה ונושאת בבטני את בני הבכור יוסי. במשך ששת השנים הבאות הבאתי לעולם את שלושת ילדי הנוספים: עדה, זהבה ויהודה.

%d7%aa%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%94-%d7%a9%d7%97%d7%95%d7%a8-%d7%9c%d7%91%d7%9f

כשהייתי בת 21 בעלי נהרג בתאונה ביתית ונותרתי אלמנה צעירה עם ארבעה ילדים. משפחתי, כמובן עזרה לי בגידול הילדים וגרנו אצל אבי ואמי. בשנת 1964 הכרתי את בעלי השני, שמעון הרוש. בזמנו שמעון  שיחק בקבוצת הכדורגל של הפועל עכו. בשנת 1968 נולד בני הראשון מנישואים אלו שמו הוא אשר, לאחר מכן נולדה סמדר בשנת 1970 ואחרון חביב נולד מיכאל בשנת 1971.

בשנת 1974 פקדה אותי טרגדיה נוספת כאשר בני יהודה נהרג בשירותו הצבאי, דבר זה הותיר אותי המומה וכואבת עד היום. נאחזתי במשפחתי הנותרת ובחרתי לחיות ולחייך בשבילם ובשבילי.

%d7%aa%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%94-%d7%9e%d7%90%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a2

סבתי באירוע של המשפחה

בהמשך נפרדו דרכינו של שמעון בעלי ושלי כאשר הוא עזב את הבית. נשארתי בפעם השנייה אני וילדי לבד. מאז ועד היום המשכתי לטפל במשפחתי שגדלה והפכה להיות משפחה לתפארת, גדולה ומורחבת.

כיום אני סבתא ל-21 נכדים וסבתא רבתא ל-12 נינים.

כשאני מסתכלת היום על החיים שעברתי ולמרות הקשיים הרבים בחרתי תמיד להסתכל על חצי הכוס המלאה, לשמור על אופטימיות ושמחת חיים ואלו הדברים שאני מקווה שהעברתי לדורות הבאים.

רוני הנכדה המתעדת: אני רוצה לאחל לסבתי בריאות ואושר עד סוף חייה.

בלה סבתא המספרת: אני מאחלת לנכדתי לדעת למצות את החיים, ללמוד וליהנות ממה שיש להם להציע והמון בריאות שמחה ואושר.

מקום שבו אנשים שהגיעו מחו"ל מוקמו שם לתקופת מעבר.

” בחרתי תמיד להסתכל על חצי הכוס המלאה, לשמור על אופטימיות ושמחת חיים. “