להיות מאומץ בבוהוש

טובה לב רן ויהונתן קנופ
סבתא ואני
על טובה לב-רן, ניצולת שואה שחיה במשפחה מאמצת

טובה לב-רן הייתה בת שלוש כשהמלחמה פרצה. היא הופרדה ממשפחתה הביולוגית (בהסכמתם) על ידי ארגון יהודי שהעביר אותה למקום מבטחים: בוהוש.
בוהוש הייתה עיר ברומניה. טובה הועברה למשפחה מאמצת, משפחת פרידמן. אב המשפחה נקרא יצחק, ואם המשפחה קיבלה את הכינוי "אולי". משפחת פרידמן הייתה חלק משושלת של רבנים ואדמורים. טובה מתארת את אביה יצחק בתור אדם הגון וטוב ואת אמה, אולי, בתור כיפית ומצחיקה.
כשטובה הגיעה לגיל 22 אביה הצליח ליצור קשר עם אחותה הביולוגית של טובה: ברוניה. ברוניה הפכה לחלק מהמשפחה. מאוחר יותר בחייה טובה פגשה את בעלה: אריה.  היו להם ארבע ילדים אך אריה נפטר קצת לפני שנולדה הנכדה הראשונה. כיום טובה היא בת 75.

העשרה:
אדמו"ר (אדוננו מורנו ורבנו), המכונה גם רבי ובמקור הצדיק, הוא המנהיג הרוחני בתנועת החסידות. (ויקיפדיה)

אדמור
אדמור היא מילה שנייה לרב גדול