כל בני האדם שווים

נכדתי, שיר ואני לומדים
אני בגיל 18
תיאור סיפור החיים של סבא אלי ועל מה שהוא עבר בילדות

נולדתי במרוקו בשנת  1950. אני וארבעת אחיי עלינו ארצה והגענו לבית שאן בשנת 1962. התחלתי ללמוד בבית הספר בשם "תחכמוני" ומשם התחלתי לעבוד כמלגזן בבית אריזה מקומי.  עבודתי היתה להכניס  למסלול מיכלים מלאים על מנת שהתרוקנו.  היתה זו עבודה סזיפית ומשעממת.  לאחר מכן עברתי לעבוד על טרקטור גדול חפרתי ברכות לדגים. התגייסתי לצבא עשתי טירונות ברמלה בסוף הטירונות עליתי לרמת הגולן. לאחר שלוש שנים השתחררתי מהצבא, התחתנתי ונולדו לי חמישה ילדים יפים  בשם ג'ני, חיה, דודו, שי ואילן. חיתנתי את ילדיי והיום יש לי

אחד עשרה  נכדים ועוד שלושה נינים, ברוך השם הכול בסדר  והיום אני חבר של כולם ואנחנו מזדקנים יפה.

לאחר שחרורי התגייסתי למשטרה ולאחר מכן עברתי לשרות בתי הסוהר עבדתי בבית סוהר השיטה. עבדתי כשנה ולאחר מכן העבירו אותי לבית סוהר בגינן עם ערבים  הם ידעו שאני מרוקאי וניסו להתחבר איתי.  הם כיבסנו  לי את הבגדים שלי. מסרתי  את הבגדים בבוקר ועד הערב הם קראו לי לקחת את כל הבגדים .אם מנהל הכלא היה מוסר את הבגדים שלו, הוא היה  ממתין עד למחרת .

מסר לנכדה שלי חשוב להתייחס לכולם כשווים, כבני אדם גם אם הם אסירים או אויבים.

הקבר של אבי וילדיי