יעקב בשירי זמר החתונות

יעקב בשירי שר עם להקתו
יעקב בשירי בשעת הילולה בג'רבה
זמר בעת שמחות

זמר בעת שמחות

יעקב בשירי נולד באי ג'רבה בשנת 1902. האי ג'רבה שייך לתוניסיה. יעקב בשירי הוא האח של סבתי שרה כהן לבית בשירי ז"ל.

תמונה 1

יעקב היה נגן ידוע, הוא ניגן על  הכלים עוד, כלי מיתר קדום עשוי מעץ ועל אורגן והיה בעל להקת שמחות. הלהקה נהגה לנסוע ברחבי תוניסיה על מנת לשמח חתן וכלה.

העוד

תמונה 2

שירו "אתה אלהועלה בתאריך 14 בינו׳ 2010 ליוטיוב ע"י אבי טראבלסי שכתב עליו: "יעקב בשירי ז"ל בשיר המקסים "אתה אל" של יוצאי תוניסיה.

עקב בשירי ולהקתו

העשרה

אי ג'רבה: "הוא אי בים התיכון ליד חופי צפון אפריקה, המשתייך לתוניסיה. הוא ממוקם במפרץ גאבס, בדרומה של המדינה, מידותיו: 26 ק"מ ממזרח למערב ו-27 ק"מ מצפון לדרום, ושטחו 510 קמ"ר. באי כ-130,000 תושבים (אומדן 2006)…..".

"יהדות ג'רבה נחשבת לאחת מן הקהילות היהודיות העתיקות בעולם. לפי מסורת מקומית, יהודים כהנים הגיעו לאי בימי שלמה המלך יחד עם יורדי ים פיניקים ולאחר חורבן בית ראשון (586 לפנה"ס). ולכן ג'רבה נקראת עיר הכהנים.יהודי ג'רבה הצליחו לשמר את תרבותם המסורתית, עד היום הם מקפידים בשמירת מצוות תורת ישראל ומכלול פרטי ההלכה היהודית. בג'רבה כעשרים בתי כנסת, ושתי ישיבות: ישיבת "אור תורה", וישיבת "רבי אברהם" – המיועדת למצטיינים. כמו כן פועל באי בית ספר יהודי-פרטי: "תורה וחינוך". רוב התלמידים היהודים לומדים כיום (על פי בחירתם) בבית ספר ממשלתי".

עוד:  "עוּד (בערבית: ???) הוא כלי מיתר קדום מעץ הנפוץ בעיקר בחצי האי ערב, במזרח התיכון, בצפון אפריקה, בחלקים בדרומה ובבלקן. מקור שמו בשפה הערבית, שבה משמעות המילה "עוד" היא "מקל".

ויקיפדיה

ג'רבה
הוא אי בים התיכון ליד חופי צפון אפריקה, המשתייך לתוניסיה. הוא ממוקם במפרץ גאבס, בדרומה של המדינה, מידותיו: 26 ק"מ ממזרח למערב ו-27 ק"מ מצפון לדרום, ושטחו 510 קמ"ר. באי כ-130,000 תושבים (אומדן 2006).....יהדות ג'רבה נחשבת לאחת מן הקהילות היהודיות העתיקות בעולם. לפי מסורת מקומית, יהודים כהנים הגיעו לאי בימי שלמה המלך יחד עם יורדי ים פיניקים ולאחר חורבן בית ראשון (586 לפנה"ס). ולכן ג'רבה נקראת עיר הכהנים.יהודי ג'רבה הצליחו לשמר את תרבותם המסורתית, עד היום הם מקפידים בשמירת מצוות תורת ישראל ומכלול פרטי ההלכה היהודית. בג'רבה כעשרים בתי כנסת, ושתי ישיבות: ישיבת "אור תורה", וישיבת "רבי אברהם" - המיועדת למצטיינים. כמו כן פועל באי בית ספר יהודי-פרטי: "תורה וחינוך". רוב התלמידים היהודים לומדים כיום (על פי בחירתם) בבית ספר ממשלתי.

עוד

זיירה