בגיל שלושה חדשים עליתי מעירק לארץ ישראל

כותבות ביחד את הסיפור
במסיבת פתיחה של הפרוייקט
התייתמתי מאבא

שמי זמירה גולן, לבית שמעיה. נולדתי בעיראק בעיר בגדאד בשנת 1950. עלינו לארץ בעלייה הגדולה של יהדות עיראק, בשנת 1951. הייתי אז  תינוקת בת שלושה חדשים.

בארץ התחתנתי ונולדו לי שתי בנות סמדר וגילה. היום יש לי 4 נכדים. היום אני כפנסיונרית, מטפלת מדי פעם בנכדיי ומחזירה אותם מבית הספר כל יום. מאושרת ושמחה בחלקי.

חפץ מדור לדור- שרשרת מזהב עשויה בעבודת יד

20170108_105222

אמי זילפה ז"ל עלתה מעיראק לארץ ישראל עם שישה ילדים קטנים והקטנה בניהם זו אני בת 3 חדשים. אמי התאלמנה בעיראק. עלינו לארץ בלי אבא, העבירו אותנו לשער העלייה שבפרדס חנה, נשארנו שם תקופה של שנתיים.

חוויה מרגשת שלא אשכח אותה לעולם, כשירדנו מהמשאית ריססו אותנו בדידתי ולאחר שעזבנו את פרדס חנה הגענו למעברת קסטינה חיינו באוהלים. כשהגעתי לגיל הגן גילו לי שחליתי במחלת הגזזת כמובן, אמי לא ידעה לדבר עברית והגננת דבורה ווין טיפלה בי ולקחה אותי לטיפולים בהקרנות. חווית ילדות זו לא אשכח לעולם.

היה לי כיף כשסבתא זמירה הגיעה לבית הספר למפגשים לשמוע את סיפור ילדותה היה מרגש מאוד

מחלת הגזזת