ילדות בירושלים

סבא שמעון ומתן ריפס
סבא שמעון התלמיד
סבא מספר על ילדותו בירושלים לאחר מלחמת השחרור.

סבא מספר:

"נולדתי בירושלים בתקופה קשה מאוד שלאחריה פרצה מלחמת השחרור. גורשנו מהעיר העתיקה בירושלים. אמי ואבי וארבעה ילדים הגענו לבית סבי וסבתי, כל הבית היה חדר אחד, מטבח ושירותים משותפים בחצר. גדלתי בסביבה חמה ודתית.

בבית הספר היסודי למדתי בבית ספר "מוריה", בי"ס ממלכתי דתי. בתיכון למדתי בבית ספר מקצועי "ברנדס". התגייסתי לצבא לחייל ההנדסה הקרבית והשתתפתי במלחמת ששת הימים, ברמת הגולן. שירתתי במילואים עד גיל 50. נלחמתי במלחמת יום הכיפורים בסיני.

התחתנתי בשנת 1969 עם פנינה לבית שניידר. נולדו לנו 3 ילדים: יפעת, אסף, ועינבר. גרנו הרבה שנים בקריית מוצקין ועברנו בשנת 2004 לגבעת טל".

משפחתי עסקה בחינוך, סבתי פנינה עבדה כמורה בבית הספר "רוגוזין" בקריית אתא, וסבי שמעון, עבד בטכניון בחיפה במרכז לרובוטיקה במשך 40 שנה עד שיצא לגמלאות.

אין לנו ארץ אחרת
לשמור על המדינה בכל מחיר