ילדותו של סבי יצחק בתקופת השואה

סבתא חיה ואני
סבא איציק וטרז ביד ושם
סבא שלי ומלחמת השואה

סבי יצחק הוכברגר (איציק) נולד בשנת 1938 בגרמניה בעיר ברלין.
כשהיה בן שנה, כשפרצה המלחמה נשלח על ידי הוריו לבלגיה למוסד של ילדים,שם הוא היה אמור להיות מוגן מפני פרעות הגרמנים. באותו זמן גורשו הוריו על ידי הגרמנים לגבול גרמניה פולין, ומשם ברחו לסיביר.
במוסד שבו היה איציק היו עוד ילדים אבל רק 3 או 4 היו יהודים. המטפלות שטיפלו בילדים היו כולן נוצריות.
אחת מהמטפלות הייתה מארי טרז דלמז נקשרה אל איציק מאוד ואהבה אותו בלי גבול,וכשהרגישה שיש סכנה והגרמנים עלולים לבוא למוסד ולקחת את הילדים היהודים לקחה אותו לכפר בו חיו ההורים שלה וכל משפחתה. כשהגיע איציק לכפר נתנו לו שם חדש וקראו לו איב ברגר.
בכפר הזה היו לו חיים מאוד טובים, הוא היה מוגן ותמיד חשב שטרז היא אחותו וההורים שלה הם ההורים שלו.
כשהסתיימה המלחמה טרז פנתה לצלב האדום והודיעה להם שנמצא אצלה ילד יהודי.ההורים של איציק חזרו מסיביר והתחילו לחפש אותו ואת אחותו. כשהיה בן תשע בשנת 1947 נפגשו שתי המשפחות ואיציק היה צריך לעבור ממשפחתה של טרז למשפחתו שלו. הפרידה מטרז וממשפחתה הייתה קשה מאוד כי הוא אהב אותה ובקושי הכיר את ההורים שלו.
בשנת 1957 עלה איציק לארץ עם קבוצה של נערים מבני עקיבא,הוא שירת בצבא בחיל התותחנים.וכשעברו כמה שנים התחתן עם סבתא חיה ונולדו לו ילדים.
בשנת 1986 ביקרה טרז בארץ. בזמן שהייתה פה היא ביקרה ביד ושם, ושם סיפרה את סיפור ההסתרה של סבי וההצלה שלו.
בעקבות סיפור זה שתועד גם ביד ושם קיבלו טרז ומשפחתה ציון לשבח ואת אות "חסידי אומות העולם"ושמה מופיע על קיר שמתעד את כל חסידי אומות העולם.

הצלב האדום
ארגון ניטרלי שמתווך ועוזר לאנשים מכל אומות העולם