טקס גזיזת הציפורניים

אני ודודתי בעלת גוזז הצפורניים.
שרשרת שהוסיפה דודתי לגוזז.
גוזז הציפורנים

זהו סיפור על גוזז ציפורניים, כן כן אתם קוראים נכון, גוזז ציפורניים. בטח אתם שואלים את עצמכם, איזה סיפור יכול להסתתר סביב גוזז ציפורניים. ובכן הסיפור מתחיל בעיר ראש העין, בבית קטן וצנוע, בו חיה משפחתה של אמי, משפחת מדר. סבתא שלי,ששמה מזל גידלה ארבעה ילדים. היא דאגה להם, בישלה ושמרה על בריאותם.

ילדיה של סבתא, לא כל כך אהבו שגוזזים להם ציפורניים וזו הייתה מטלה לא פשוטה עבורה, סבתא יצרה טקס סביב גזיזת הציפורניים. היא הושיבה את כל הילדים בשורה על הספה פעם בשבוע, ועברה אחד אחד וגזזה להם את הציפורניים.

היום הגוזז נמצא אצל דודתי נילי, היא נשארה לגור בראש עין ועד היום היא משתמשת בגוזז, מבחינתה הוא הגוזז הטוב ביותר ואין לה שום רצון להעביר אותו הלאה. היא לקחה אותו מהבית של סבתא כשעזבה את הבית לאחר נישואיה, והיא ממש לא מתכוונת להחזיר אותו. היא זוכרת את טקס גזיזת הציפורניים כחוויה טובה ואפילו מצחיקה.

לייה מביאה את סיפורה של נילי מדר.

גוזז