טבעת החיים

תאיר בלחסן, יואב אבוקסיס ושרה
הטבעת הומרה בכיכר לחם

שמחה לשתף אתכם בזכרונות מחיי ומחגי ישראל.
עלייתי ארצה
בתקופת השואה, אמי ואבי הוגלו כל אחד לחוד מפולין למחנה עבודה. שם הוריי התחתנו.  שרדנו במחנה כשנה. שם אבי מכר לחם ומצא את הטבעת שבמחנה בסיביר. את הטבעת המיר בכיכר לחם.
בזלצבורג פגש אבי את האיש שנתן לו את הטבעת תמורת הלחם. וביקש את הטבעת בחזרה תמורת כל מגש השוקולד שלו. ועד היום הטבעת עוברת דור ודור וכרגע היא אצלי.
אני נולדתי בדרך  מקרסנוירק ברוסיה הרחוקה באוסטריה בבית חולים זמני. סיפור חיי  גם הוא שזור במאגר סיפורי המורשת של בית התפוצות.
זכרונות מחג פסח
כשהחג היה מתקרב החגיגה בבית התחילה- מסיידים, מרוקנים את כל הארונות, שמים נפתלין [כדורי ריח למניעת עובש] מעמלנים את המצעים, מוציאים את כל הכלים, שוטפים במים רותחים ומשתמשים בכלים אחרים שכשרים לפסח.
מבשלים מאכלים מיוחדים לפסח – גפילטעפיש, מרק עוף וקניידלך. הולכים לבית כנסת עם אבי שמיל וחוזרים לערב ליל הסדר שהיה מרגש מאוד.

זכרונות מפורים
לקראת פורים סבתא רבא שלי חנה לנדר שבועיים לפורים אוספת בדים לתפור תחפושות ובלילה היתה יושבת ותופרת.
לילה לפני ההתחפשות, מגלגלת בשיער רולים קטנים ושמה בירה שחורה שבבוקר יהיו תלתלים.השכם בבוקר קמנו התלבשנו הורדנו את הרולים, התאפרנו, אמא איפרה אותי והגעתי צוענייה לבית הספר.

שרה ולטר השתתפה בתכנית גם בשנה שעברה את סיפורה, תוכלו לקרוא בקישור הבא:
"משפחה ו זכרון", "סיפור חיי מהשואה ועד להתיישבות ביהוד"