חצי הכוס המלאה

רמה ועמרם יוצרים יחד
עמרם מציג את היצירה שלו
סיפור המעבר ממרוקו ועד לגבעת אולגה שבישראל.

שם: עמרם אבוטבול
ארץ עלייה: מרוקו
לארץ ישראל הגעתי בגיל 13, כאשר עלינו לארץ  ממרוקו באנו דרך אלג'יר היינו שם שנתיים, משם לקחו אותנו לצרפת שם היינו שנה ומשם הגענו באוניה "גלילה" לנמל חיפה. הגענו למעברה (מחנה עולים) בפרדס חנה למקום שנקרא "מחנה א'".

מחנה העולים בפרדס חנה

בשנת 51 עברתי לגור בגבעת אולגה. חיינו בצניעות אבל היינו יחד, ויחד חגגנו את החגים.

תכנית הקשר הרב דורי – תיכון נעמת חדרה – פרויקט סיפור חיים

במסגרת תכנית הקשר הרב דורי, תלמידי מגמת צילום בשכבת כתות י' בתיכון נעמת חדרה חברו לפרוייקט ייחודי של יצירת קולאז' סיפורי חיים, בהנחיית עינת גבע וזיוה עטיה במרכז היום לאוכלוסייה מבוגרת גבעת אולגה.

המפגשים עסקו ביצירת קולאז' אמנותי מרבדי סיפור חייהם של האזרחים הותיקים במרכז היום….את תהליך היצירה תיעדו התלמידים מבעד לעדשה, האזינו לסיפוריהם המרגשים והעלו אותם על הכתב.

מטרת הפרויקט הינה לאפשר לכל משתתף להיזכר, לשתף, לתעד ולספר בדרך יצירתית ומרתקת את סיפורו האישי  באמצעות אמנות מקרבת.

ביצירה  זו שילבתי תמונה מהחתונה אליה הוזמנתי שהתקיימה באולם, בה אני מצולם עם שכניי וחבריי משכונת אולגה. זאת לצד תמונות מתקופת שירותי בצבא בזמן מלחמת ההתשה.
אני מאד אוהב שירה ומוזיקה ולמרות התקופה הקשה של הלחימה, הלהקות הצבאיות באו ושמחו אותנו.ככה אני גם בחיים מסתכל על חצי הכוס המלאה.

העשרה:
מעברת פרדס חנה: מחנה העולים בפרדס חנה היה אחד משני מחנות העולים הגדולים בישראל, שאכלס באופן זמני עולים לישראל בימי העלייה ההמונית. בהמשך הוקמה בחלק משטחו מעברה. (ויקיפדיה)

מעברה,
מקום מעבר אליו הגיעו העולים כשהיגיעוארצה