סבא ישראל עלה מתימן לישראל

נועם - הנכד - סבא ישראל וגור אריה
סבא ישראל
חיי העלייה

שמי ישראל יהוד נולדתי בשנת 1935 בעיר דמאר שבתימן. עלינו לארץ בשנת 1949.

בתור ילד עליתי, עם המשפחה, בשנת 1949 לארץ ישראל. הטיסו אותנו במטוס מהעיר עדן. הגענו למקום שהיה בסיס אנגלי שנקרא ראש העין, שם טיפלו בנו אנשים מהסוכנות היהודית וגם הצבא התגייס לעזור בחינוך ולימוד הילדים…

הייתה לי חוויה טובה כשהשתתפתי במסגרת הגדנ"ע (גדודי נוער) החינוך היה גם צבאי וגם לימודים כלליים. לאחר מכן התגייסתי לשרות הצבאי בחיל השריון, השתתפתי במלחמת קדש (סיני). השתחררתי והתקבלתי לסמינר מדריכי נוער, במכללה של "בית ברל ". לאחר שסיימתי את הסמינר שלחו אותי להדריך בתנועת ה"נוער העובד והלומד", בעיר באר שבע.

כשעברתי למושבה "נחלת יהודה" והדרכתי שם. אני זוכר שבין החניכים שהדרכתי היה גם החניך יגאל בשן.(הזמר הידוע)

בסופו של דבר, עברתי לקיבוץ איילת השחר. הקמתי משפחה עבדתי בכמה עבודות פלחה, לימוד והדרכת נוער, בית אריזה, מלון, בית הארחה (בית מלון).

נועם: למדתי הרבה על חייו של סבא שלי

בתכנית הקשר הרב דורי סבא ישראל סיפר את סיפוריו לנכדו נועם ולחבר שלו בכתה גור אריה.