חיים יפים ומשפחה אוהבת

אני וסבתא
אני נולדתי בארץ ישראל בשנת 1951 והתגוררתי בכפר יונה. נולדתי  בבית חולים בחדרה.
בשנות ה-51 המצב הכללי היה קשה מנשוא, זכור לי כי הורי עמלו קשה מאד על מנת לשרוד ולהתקיים.
חיינו בצניעות , ושרדנו בדברים המינימליים, לא היו מותרות וגדלנו לתוך המצב הקיים.
סיימתי את לימודי בבית ספר יסודי ולאחר מכן המשכתי לימודי בבית ספר תיכון וסיימתי 12 שנות לימוד .
זכור לי מילדותי,  כי הורי היו לוקחים אותנו לטייל ולשחק בטיילת בנתניה, המקום היה קסום ויפה . באותם שנים היה אבטלה גדולה מאד ואבי היה מובטל ואמי נאלצה לצאת לעבודה ולפרנס את הבית אני כילדה הבוגרת בבית דאגתי לאחיי כשהיו באים מבית הספר ולטפל באחיי עד שאימי הייתה חוזרת מעבודה .כשהגעתי לבגרות וסיימתי את לימודיי הייתי נערה בת 17 והתחלתי לעבוד בבנק באותה תקופה הכרתי את בעלי שהיה גדול ממני ב-9 חודשים יצאנו 5 שנים ונשיאנו והבאנו לעולם 3 ילדים מקסימים .היום אני סבתא ל- 9 נכדים מקסימים שממלאים את כל עולמינו ורווים נחת מהם אחד אחד מודה אני לאל שזכיתי לראות את נכדיי המדהימים והמקסמים.+
התנדבות.
הייתי תלמידה טובה. לאחר שעות הלימוד הייתי פעילה במועדון שבו הייתי עוזרת לתלמידים בשיעורי בית ונותנת תמיכה לילדים קשי יום . גם בחוגים שהיו נערכים  במועדונית, כמו כן הייתי דואגת שיקבלו את ארוחת הצהרים במסגרת המועדון . במועדון היו חוגגים את יום פורים. אני זוכרת, אירוע מיוחד את תהלוכת פורים שבה
השתתפתי  כנערת נפוליון, חוויה שלא אשכח מימי.  המשכתי והתנדבתי במועדון עד שסיימתי את לימודי
והתחלתי לעבוד.
רוצה לספר מעט על ביתי ומשפחתי
אנחנו גרים היום, בבית פרטי בראשון לציון, יש לנו עסק פרטי שבו מועסקים כל הילדים שלנו  וגם אני .
אנחנו נפגשים כל יום בעבודה וכן בשעות הערב.  בימי שישי ילדיי ונכדיי באים לביתנו לאכול ארוחת ערב יחדיו
ואנו עושים קידוש, כולנו יחדיו . בסיום הארוחה נכדיי משחקים ומשתוללים וכיף לנו לראות את הגיבוש בניהם .
בימי שבת אנו וכל המשפחה המורחבת יוצאים לטיולים ונהנים יחדיו. זוהי משפחתי המדהימה הכוללת את ילדיי ו-9 נכדיי . ביתנו משרה אווירה נעימה וחמה לכולם. נכדיי לא מוותרים להוריהם ומעדיפים לבוא אלינו לסבתא וסבא.
בימי שי שי כיף לנו כולנו יחדיו כמשפחה מגובשת ואוהבת .
אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי, עם נכדתי ונהנית מאוד מתכנית זו.