חוויות ילדותה של אילנה משולם ברחובות

אני וסבתי אילנה בתוכנית הקשר הרב דורי
סבתי אילנה בגיל 6 בחג הביכורים
משחקי ילדות בשכונה

אילנה משולם  נולדה בישראל בעיר רחובות בשנת 1947. משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם  הנכד איתן.  במהלך מפגשי התכנית סיפרה אילנה לאיתן את סיפורי ילדותה מרחובות:

"זוכרת אני, בילדותי את משחקי החברה שהינו משחקים כל יום אחרי הצהרים שהבתים היו מוקפים פרדסים וכל הילדים היו נאספים ומשחקים תופסת ומחבואים עד רדת החושך, עד שאמא היתה מתחילה לקרוא לנו לבוא הביתה. כך הינו מסיימים את היום חוזרים הביתה עייפים אך מרוצים. כך היה בכל יום, למחרת שוב הינו נאספים, כל ילדי השכונה. בתקופה שלפני איזה חג או עונת שנה הינו נפגשים ומארגנים כל מיני הצגות על אותו נושא החג. נהננו מאוד, מחיי החברה ומהחברותא של אותם הזמנים.

שלא ישכחו לעולם!!!

3-20

זוכרת אני, את מוכר החלב שהיה עובר כל בוקר עם העגלה והסוס. באותם ימים היו גם מספקי הנפט והקרח עוברים בין הבתים וכולם היו נאספים עם מיכלי הפח, לקבל את מנת הנפט ועם סחבה כדי לשאת בה את בלוק הקרח. רק כך יכולנו לרכוש את המוצרים הללו. בזמנים ההם, לא היו מקררי חשמל ולא מוצרי חשמל שיש היום, השתמשו עדיין בפתיליות לבישול.

כיום קשה לנו להבין איך חיו התקופה הקודמת! כשעתה הכל כל כך שונה !

אותם הזמנים לא ישכחו לעולם שתמיד מרגש להיזכר בתקופה יפה של הילדות ולקחת דוגמא !