חג הפסח

קערת ליל הסדר
מצה
השולחן היה פתוח וערוך עד תום החג

את חג הפסח חגגנו עם כל המשפחה, עם החברים והשכנים.

היינו מתאספים בבית הוריי לחגוג את חג הפסח. אמי הייתה עורכת קניות עם אבי והבנות תפקידן לנקות ולסדר את הבית, ניקיון יסודי, "פינה פינה", לסדר ארונות. אחרי זה היינו מורידים את הכלים של פסח שהיו בארגז נפרד. היינו שוטפים, מייבשים ועורכים את השולחן. אף אחד לא העז לשבת או להתקרב לשולחן לפני ליל הסדר.
בליל הסדר היינו מסובין, כל הילדים, כל האורחים. כל אחד בידו ספר תפילה (הגדת פסח). בין פסוק לפסוק היינו שרים בקולי קולות "מה נשתנה". את הדלת היינו משאירים פתוחה לאליהו הנביא.
למחרת בבוקר היינו סקרנים לדעת אם אליהו הנביא הגיע. אבי היה אומר שהוא הגיע ובירך על היין והכוס מכסף הייתה נוצצת ומלאה ביין. אחרי ארוחת הבוקר היינו מעבירים את הכוס וכל אחד מתפלל למשאלת ליבו בסתר ליבו. תמיד התפללתי להצליח בלימודים.

השולחן היה פתוח וערוך במשך כל השבוע עד תום החג. השמחה הייתה גדולה מאד. חיכינו לחג הפסח בהשתאות גדולה.

קדושת חג הפסח
חג הפסח הוא גם חג החירות, מסמל את האביב וחופש הביטוי