חג הפסח וה "בומוולוס"

סבא אליעזר ובן
לביבות קמח המצה בסירופ דבש
מנהגים בבית משפחת ברוך

הסיפור שאנו מספרים הוא על חג הפסח ועל המסורת המשפחתית שלנו לאכול את הבומוולוס.
מקור השם של מאכל ה"בומוולוס" הוא בספרדית. בעברית קוראים למאכל לביבות מקמח מצות עם סירופ של דבש חם. הבומוולוס הוא מסורת של שנים רבות במשפחתנו. סבי נוהג להכין כל פסח את המאכל המופלא הזה, וכל השבט שלנו נפגשים אצל סבא וסבתא כדי לאכול את הבומוולוס.
סדר פסח בבית משפחת ברוך:
בערב חג הפסח באים כולם עם בגדים חגיגיים לבית סבתא מרגלית וסבא אליעזר לליל הסדר. כולם מוכנים לקרוא את ההגדה. לכבוד החג סבתא מכינה מאכלים רבים ומיוחדים כגון: הזרוע, תפוחי האדמה, חרוסת, ביצה קשה, אפונה, אורז ועוד.

לאחר שכולם ישובים מסביב לשולחן אנו מתחילים עם הקידוש. ראשית מקדשים על היין. בהמשך מקדשים על המצות, על חרוסת ועל החסה, ולבסוף על הביצה. לאחר הקידוש מתחילים לקרוא את ההגדה. במשפחתנו מקדישים זמן רב לקריאת ההגדה ושרים שירים מיוחדים לפסח. ארוחת הסדר נמשכת עד חצות בערך. לבסוף, הילדים מחפשים את האפיקומן ומי שמצליח למצוא, מקבל מתנה מיוחדת.

למחרת, בארוחת הצהריים אוכלים את הבומוולוס, שסבי נוהג להכין כל שנה.

בומוולוס