החנוכיה של סבתא

אני וסבתא בברכה
סבתא בילדותה עם המשפחה
מתנה מיוחדת מאמי

בחג החנוכה שלפני כשלושים וחמש שנה סבתא רבתא שלי באה לבקר את סבתא שלי שהייתה אז אמא לשתי בנות. סבתא רבתא חיכתה להדליק נרות, אבל סבתא אמרה שאין לה חנוכייה מפני שהיא חושבת שזה לא הכרחי. סבתא רבתא כעסה מאוד ואמרה שבכל בית יהודי חייבים לחגוג חגים יהודים.

חנוכה

"חג החנוכה נקבע על ידי חז"ל בזמן בית המקדש השני, לזכר הניסים והישועות שעשה ה' בתקופת מלכות יוון: ניצחונם של החשמונאים במרד נגד היוונים, חנוכתו מחדש של בית המקדש ונס פך השמן. החג מצוין באמירת הלל והודאה וכן בהדלקת נרות חנוכה. החג נחוג בשמונת הימים מכ"ה בכסלו עד ב' בטבת או ג' בטבת" (חב"דפדיה)

סבתא בילדותה עם משפחתה

תמונה 1

סבתא רבתא קנתה לה חנוכיה במתנה. מעשה זה מאוד ריגש את סבתא שלי, מפני שהיא לרוב לא קיבלה מתנות מאמא שלה. מאז כל חג חנוכה סבתא שלי נוהגת להדליק נרות באותה חנוכיה שקיבלה מאמא שלה, סבתא רבתא.

דניאל גרינשטיין, מתוך אתר פיקיויקי

למדתי על סיפור שלא ידעתי עליו, והחנוכייה של סבתא רבא עוברת בדור במשפחה שלנו.