זכרונות מדרום אפריקה

סבא לסלי סבתא בבט והנכד אלון
ההורים של סבתא בבט
סיפור החיים של סבא לסלי וסבתא בבט

נולדתי ביוהנסבורג (בדרום אפריקה) בשנת 1924. הכרתי את אשתי בזמן שלמדתי רפואת שיניים בשנת 1946. התחתנו ונולדו לנו שלושה ילדים. ההורים שלי ושל אשתי הגיעו מליטא ומלטביה בסוף המאה ה-19.

העלייה עליתי ארצה מרצוני החופשי והשארתי את המשפחה בדרום אפריקה כדי שאוכל לסדר את אשרות העלייה שלהם. עבדתי ברפואת שיניים, במרפאה פרטית בהרצליה ובלילה קיבלתי שיעורים בעברית ממורה פרטית. אחרי שלושה חודשים ביקשתי מאשתי לעלות ארצה עם שלושת ילדינו, סידרתי מקום מגורים באולפן משפחתי של הסוכנות בפתח תקווה. גרנו שם שישה חודשים.

מקצועות תעסוקה
עבדתי ברפואת שיניים כמרצה בכיר באוניברסיטת ת"א וגם הייתה לי קליניקה פרטית בהרצליה. אשתי בבט עבדה בתור קלינאית תקשורת בבית ספר "און" (בית ספר לילדים עם שיתוק מוחי).

בצבא שירתתי בתור קצין רפואת שיניים. את רוב השירות עשיתי במדבר סיני וגם עבדתי במרפאה צבאית. אחרי שהשתחררתי עשיתי קורס לזיהוי גופות במכון "אבו כביר" ולאחר מכן התנדבתי למשמר האזרחי. בנוסף, קיבלתי אות הוקרה במלחמת ששת הימים.

תחביבים והתנדבות
אני מתנדב בעמותת "ידיד לחינוך" כבר שמונה שנים כמורה לאנגלית. אני אוהב לעבוד בקרמיקה, בציור, בדרמה ואני גם חבר בוועד הבית ובמקהלה.

אשתי בבט מוכשרת מאוד. היא עוסקת במגוון תחומים: ריקמה, סריגה, שירה, ציור, מתנדבת ללימוד אנגלית והיא אלופה בתחזוקת הבית. בעבר בבט הייתה קלינאית תקשורת. היא לימדה באוניברסיטה ביוהנסבורג בשנת 1950. כשעלתה לישראל לימדה בארגון איל"ן בבית ספר "און".

משפחה
סבא וסבתא שלי מצד אבא שלי נרצחו עם כל המשפחה שלהם בשואה ולא יודעים עליהם כלום. סבא וסבתא שלי מהצד השני היגרו לדרום אפריקה לפני מלחמת העולם הראשונה. הסבא וסבתא של בבט הגיעו לדרום אפריקה גם לפני מלחמת העולם הראשונה. לבבט וגם לי היו שלושה אחים.
לי ולבבט נולדו ארבעה ילדים: יוסי, רותי, יעל ושי. ליוסי נולדו שלוש בנות, ליעל שלושה ילדים, וגם לשי שלושה ילדים. רותי נפטרה ממחלה קשה בהיותה בת 18. יש לנו תשעה נכדים, שמונה נינים ואחד נוסף בדרך.
משוב של סבא לסלי וסבתא בבט
"המגעים שלנו עם הנכד אלון היו חוויה מרגשת עבורנו. סיפרנו  לו על ההיסטוריה של המשפחה, ועכשיו הוא יודע המון על שורשי המשפחה. משפחתנו הייתה מסורתית ושמרה על יהדותה ועל הקשרים עם ארץ ישראל. אנחנו מקווים שהמפגשים עם אלון יעוררו בו את החשיבות של הקשר והמגע עם היהודים בחו"ל. הכי חשוב שהכרנו את אלון היטב. היה לנו מזל שהייתה לנו מורה בשם גליה."
משוב של אלון הנכד
"נהניתי מאוד עם סבא וסבתא ולמדתי המון על המשפחה. אני חושב שהתכנית הזאת מאוד מעשירה והיה לי כיף עם גליה המורה. אני גם חושב שזכיתי לקחת חלק במשהו שלא כל אחד זוכה. היה ממש מעניין."
מורה מובילה גליה בן גיגי

איל"ן
איל"ן - איגוד ישראלי לילדים נפגעים, הוקם בשנת 1963 כארגון גג של ארגונים לטיפול בילדים נפגעים, על ידי ארגון "אילנשיל פוליו" שעסק בסיוע לנפגעי פוליו וביקש להרחיב את פעילותו לסיוע לכלל הילדים הנפגעים‏[1]. הארגון מציב לו למטרה כיום את שיפור איכות חייהם של בעלי המוגבלויות הפיזיות בישראל וקידום שילובם בחברה.

”עליתי מרצוני החופשי והשארתי את המשפחה בדרום אפריקה כדי שאוכל לסדר את אשרות העלייה שלהם“